Els ingredients
Per a 4 persones:
1 kg de calamars
8 gambes
100 ml de vi blanc
2 cull. de soja
2 alls
2 cebes
50 ml de vi ranci
200-250 ml fumet
julivert
oli d’oliva
Preparació
Primer de tot netejarem bé els calamars. Ho podem fer a casa o que ens ho facin a la peixateria. Preparem la barreja següent per macerar. En un vol posem 2 cullerades soperes de d’oli d’oliva, el vi blanc, la soja, els alls pelats i picats petits i julivert també picat. Tota aquesta barreja la tirem als calamars i ho deixarem macerar mínim 30 minuts.
En una paella posem un raig d’oli d’oliva i fregirem les gambes i les reservarem.
A la mateixa paella afegim, si cal una mica més d’oli, i hi posem la ceba tallada a juliana i la deixarem coure a poc a poc uns 20 minuts fins que agafi color fosc. Després hi tirarem el vi ranci i donarem unes voltes a la cocció fins que l’alcohol s’evapori. Tot seguit afegim els calamars, el suc de macerar i el fumet de peix. I ho deixem coure uns 30 minuts.
Passat aquest temps hi afegirem les gambes que tenim reservades, donem unes voltes a la paella perquè quedi tot ben integrat i ho acabarem afegint per sobre una mica de julivert picat. I ja podem apagar el foc. Queda molt més bo si deixem que reposi unes hores o d’un dia per l’altre.
Alguns consells:
- Aquest plat pot anar acompanyat d’arròs blanc.
- Si la salsa us queda líquida hi podeu posar una mica de Maizena diluïda en caldo o aigua freda.
- No hi he posat sal, perquè amb la soja ja no hi cal. Bon profit!