Les parròquies dels Arenys busquen fons per restaurar els temples

Els dos projectes tenen una certa urgència i han quedat aturats a causa de la Covid.
|

Les parròquies de Santa Maria i Sant Martí d'Arenys comencen aquest diumenge una campanya per a recollir diners per poder reparar parts dels seus respectius temples. En ambdós casos es tracta d'obres que tenen una certa urgència.


Captura de Pantalla 2020 06 07 a les 11.01.32Els treballs a Arenys de Mar, forment part del projecte integral de restauració del temple. Fotos: Vida Parroquial


D'una banda, a Arenys de Mar, hi ha el problema dels teulats, que necessiten una neteja a fons i que han de comptar amb la installació d'unes línies de vida, que és tot un sistema de cablejat i d'escales que ha de permetre als operaris que hi treballaran, a partir d'ara, de fer-ho amb total seguretat. La primera part d'aquesta instal·lació, juntament amb el preu dels operaris per a la neteja, té un cost de 6.500 euros. D'altra banda, a Arenys de Munt, arreglant unes filtracions d'aigua, es va descobrir que el teulat de la Capella del Remei està en un estat molt lamentable i requereix una intervenció més que urgent, amb un pressupost d'uns 12.000 euros. 


En el seu escrit dominical a Vida Parroquial, el rector de les dues parròquies, Joan Soler, afirma que "sabem que alguns, per la situació econòmica que viuen, no podran ajudar, i ho entenem perfectament, i la parròquia continuarà al seu costat per allò que necessitin. Però aquells pels quals la situació sigui més bona, els agrairíem la seva col·laboració per continuar mantenint en bon estat els nostres temples parroquials". En aquest sentit, durant aquests mesos s'han prioritzat els donatius cap a Càritas o a altres entitats socials dels dos Arenys per ajudar a les famílies amb més necessitat. Però des de les parròquies s'insisteix en la urgència dels dos treballs.