La cultura marcarà la celebració de la Diada Nacional de Catalunya

​Arenys de Mar s’omplirà d’activitats amb l'Arenys de Flors, la Fira del Solstici, la fira de brocanters i tres exposicions
|

S'apropa un cap de setmana replet d'activitats culturals amb l'acte principal de la Diada Nacional de Catalunya. Tot i la situació delicada a causa del context de la covid-19, Arenys de Mar es prepara per a uns dies on les propostes seran diferents i variades on el nexe d'unió serà la cultura. El gran acte d'aquest cap de setmana llarg i festiu serà el divendres, Onze de Setembre, Diada Nacional de Catalunya, on de nou el pati del Calisay serà el centre neuràlgic per fer l'ofrena floral. Prèviament el dijous a la tarda hi haurà audició de sardanes al Teatre Principal amb la Cobla Contemporània.


Serà una Diada diferent, amb canvi d'indret, el pati del Calisay, i també de funcionament marcat per la situació actual, on els protocols i les mesures es troben a l'ordre del dia, i com s'ha dit, no es pot abaixar la guàrdia. L'acte institucional serà a les 9 del matí i començarà amb l'ofrena dels diferents representants polítics municipals i posterior discurs de l'alcaldessa, Annabel Moreno, retransmès per streaming per Ràdio Arenys. Després serà moment de l'ofrena de les diferents entitats que han demanat assistir, en torns de deu minuts.


Ofrena2019   xs

L'acte institucional de la Diada serà a les 9 del matí al Calisay. Foto: Xavi Salbanyà. 


Aquest Onze de Setembre adaptat també hi haurà una nova acció de l'ANC a Arenys de Mar, totalment adaptada a la normativa. Una acció en forma d'exposició de fotografies en format mitjà que es podrà veure al front marítim d'Arenys de Mar. Instantànies de més de dues-centes persones que han participat en diferents sessions que s'han anat realitzant en aquests dies previs. Un format molt encaminat a les mesures que té la població, però amb una gran acollida entre les persones que veuen la possibilitat de participar en els actes de l'11S. A més, a les 17:14 serà el moment de l'onejada d'estelades als balcons.


A banda de les ofrenes florals de la Diada, l'altre gran acte cultural de la setmana serà l'Arenys de Flors. Tretzena edició on Arenys de Mar i el Calisay s'ompliran de flors, colors i olors. L'art floral agafa tot el protagonisme els dies 12 i 13, per veure el turisme cultural i local passejar a la cerca dels vint-i-sis espais que participen en el setè concurs floral de balcons, finestres, portals, carrers i aparadors de la vila. Un descobriment d'espais que farà binomi amb l'exposició al Calisay de bonsais i orquídies i les ofrenes florals realitzades amb motiu de la Diada del dia anterior.


 MG 9390aAquest cap de setmana també se celebrarà l'Arenys de Flors. Foto: Xavi Salbanyà. 


Una aposta clara i segura per la cultura a Arenys de Mar en temps de covid-19. Ja es va veure a la Festa Major de Sant Zenon o per Sant Roc. I aquest cap de setmana també serà moment de veure el triangle d'exposicions format per '(No)s(altres) migrants o persones' de Mar Soler al Centre Cultural Calisay; 'Com serà la nova biblioteca a les Clarisses?' a la capella de l'antic convent, i les diferents exposicions permanents del Museu d'Arenys, juntament amb l'exposició temporal 'Un mar de tul, el ret fi o puntes d'Arenys'.


I en aquest cap de setmana potent també tindrà lloc la tornada de la Fira de brocanters i del col·leccionisme al seu lloc habitual de la Riera. Una fira que es realitza el segon diumenge de mes i que no s'havia organitzat des de l'inici de la pandèmia. Un espai a la cerca d'objectes, llibres, peces antigues que tindrà un únic sentit per afavorir el protocol del distanciament. Una mica més avall, hi haurà també la XXXVIII Fira del Solstici. A la plaça de l'Església, durant tot el cap de setmana tindrà lloc aquesta fira històrica d'Arenys de Mar, amb canvi de data, ja que s'havia de realitzar amb l'inici de l'estiu, però que comptarà amb les parades habituals.


Diada de Catalunya, exposicions, art floral, fires i concerts. Des de dijous tarda, Arenys de Mar s'omplirà de cultura fins diumenge. Amb aquest punt de represa d'activitats i sempre seguint les mesures, Arenys tornarà a omplir els carrers de gent.