L'Agrupació Fotogràfica d'Arenys de Mar exhibeix dues exposicions aquest octubre

​'Ars Domestica' a la sala d'exposicions del Calisay i 'Fotògrafs en Captivitat' a la capella de les Clarisses
|

Del 2 al 25 d'octubre, l'Agrupació Fotogràfica d'Arenys de Mar (AFA) exhibeix dues exposicions. A la sala d'exposicions del C.C. Calisay, s'hi poden veure 16 recreacions d'obres d'art fetes amb més o menys fidelitat, però amb humor, sornegueria i la dedicació generosa dels fotògrafs participants. L'AFA va proposar als seus membres una sèrie de reptes durant el confinament per mantenir l'activitat social. Un d'ells va ser justament aquest, la interpretació fotogràfica d'obres d'art amb els recursos de cadascú, emulant ara obres d'art amb els recursos que tenen per casa. Aquesta moda, que pren com a punt de partida la del tableau vivant (quadre viu) francès, comença als Països Baixos, arriba als Estats Units i ja es practica a tot el món.


Cartell AFA ARSDOMESTICA bxCartell AFA CAPTIVITAT bx


D'altra banda, a les parets de la capella de les Clarisses trobareu exposada una molt petita mostra d’aquest treball col·lectiu, 27 de les 738 imatges que es van fer durant el confinament. Un treball fet amb el cor que ens mantenia ocupats i ens apropava als nostres companys. Durant els mesos de confinament l'AFA no va deixar de banda la seva activitat i va proposar als seus socis tot un seguit de reptes destinats a mantenir el contacte i omplir aquells difícils moments alimentant les seves inquietuds fotogràfiques. Aquells dies el grup de WhatsApp no es va aturar mai. Es van proposar reptes diaris (Què feu?, Neveres i congeladors, Doble exposició, Moviment, So, música i silenci, Colors, Llibres i lectura...) i els participants pujaven les seves imatges al grup. Totes tenien, però, un nexe comú: s'havien realitzat amb la limitació de l'àmbit casolà, amb allò que hi trobaven o manipulant imatges que ja tenien.


Les dues mostres es podran visitar fins al 25 d'octubre cada divendres de sis a dos quarts de nou del vespre i dissabtes i diumenges d'11 a 1 del migdia i de 6 a dos quarts de nou del vespre.