El campanar de Santa Maria d'Arenys, assegurat contra despreniments

​Aquesta setmana s'han col·locat les xarxes protectores després que un tros de la cornisa caigués el passat 24 de novembre
|

Des d'aquesta setmana, el campanar de l'església parroquial de Santa Maria d'Arenys està cobert amb unes xarxes protectores per evitar possibles despreniments de l'estructura afectada. Aquesta operació s'ha dut a terme després de la inspecció dels tècnics i els cossos de seguretat, l'endemà de la caiguda d'un tros de cornisa del campanar, la nit del 24 de novembre. L'empresa arenyenca Accialt, que ja va fer la instal·lació de les línies de vida el passat estiu, ha col·locat aquestes xarxes.


Campanar2Les cornises del campanar han estat cobertes amb xarxes. Foto: Josep Torrents. 


Així mateix, com a mesures de prevenció, el perímetre del temple està envoltat amb tanques i amb un acordonament senyalitzat, per evitar riscos als vianants d'aquesta zona tan transitada. Segons informa avui Vida Parroquial, després de les festes de Nadal, el Consell de Patrimoni de la Parròquia ens presentarà el projecte de restauració i les diferents campanyes per poder-lo dur a terme. Per a aquest projecte la parròquia optarà a diverses línies de subvenció supamunicipal.

 

Campanar 3

L'empresa arenyenca Accialt, n'ha fet la instal·lació. Foto: Josep Torrents.