'La Vampira de Barcelona' de Lluís Danés obté 14 nominacions als XIII Premis Gaudí

​El curt 'Vera' de Laura Rubirola també opta a Millor Curtmetratge en una gala que tindrà molta presència arenyenca
|

La XIII edició dels Premis Gaudí de l'Acadèmia del Cinema Català tindrà una important presència arenyenca. El film de Lluís Danés, 'La Vampira de Barcelona' ha aconseguit 14 nominacions, entre elles les més importants, com són Millor Pel·lícula, Millor Direcció -per a Danés- i Millor Actriu Protagonista per a Nora Navas. Els secundaris interpretats per Francesc Orella, Núria Prims i Bruna Cusí també han obtingut la nominació. A més, el film estrenat al Festival de Sitges on va obtenir el premi del públic, opta a la majoria de premis tècnics, com el de Fotografia, So, Efectes Visuals, Maquillatge i perruqueria, Vestuari, Música original, Millor Direcció de Producció i Millor Direcció Artística, aquest darrer també pel mateix Lluís Danés. 


Vampira

'La Vampira de Barcelona' va guanyar el premi del públic del Festival de Sitges.


D'altra banda, el curtmetratge de Laura Rubirola, també ha obtingut la nominació. 'Vera', va guanyar 8 premis Pávez al Festival Internacional de Curtmetratges de Talavera de la Reina, i ara opta a Millor Curtmetratge del Cinema Català. Aquests dos films no són els dos únics amb presència arenyenca. El film 'Uno para todos', rodat a Arenys de Munt ha obtingut la nominació a Millor Actor Protagonista per a David Verdaguer, que també va obtenir la nominació als Premis Goya. Aquest film també opta al premi de Millor Fotografia.


Ver3

'Vera' va guanya 8 premis al Festival de Talavera de la Reina.


Finalment, com a Millor Pel·lícula per a Televisió, hi ha nominada "La Mort de Guillem", sobre l'assassinat del militant antifeixista i independentista valencià, Guillem Agulló. Aquest film va comptar amb el patrocini de la CUP d'Arenys de Mar per al seu finançament. La gala dels Premis Gaudí se celebrarà el pròxim 21 de març. 


Unoparatodos

David Verdaguer protagonitza 'Uno para todos', rodat a Arenys de Munt.