Comencen les visites escolars al retaule de Santa Maria d'Arenys

​Els Amics del Retaule aquest any explicaran l'obra de Pau Costa als alumnes de tercer de primària de les escoles d'Arenys
|

L'associació d'Amics del Retaule, que aplega diverses persones interessades en el retaule de Santa Maria d'Arenys, ha començat avui dimecres, 3 de març, les visites escolars a l'obra de Pau Costa. L'oferta de visites del retaule va començar a treballar-se abans de la pandèmia, però després tot va quedar aturat. Durant les darreres setmanes, però les escoles arenyenques s'han interessat per poder fer la visita aquest any mateix. El retaule de Santa Maria d'Arenys forma part que els alumnes de tercer de primària han de fer sobre el seu municipi. 


WhatsApp Image 2021 03 03 at 18.20.58


Els alumnes de l'Escola Sinera han iniciat la ronda de visites. 


La visita d'avui l'han fet els alumnes de l'escola Sinera, mentre que els del Maragall i La Presentació està previst que ho puguin fer durant les setmanes vinents. Per aquest curs seran els únics grups que visitaran el retaule barroc, tot i que més endavant la intenció és oferir la visita a altres grups de diferents edats i, també, de diferents municipis de la comarca. Els Amics del Retaule també volen preparar una activitat lúdica perquè els alumnes fixin els continguts tractats durant la visita. 


Durant la visita s'explica la construcció del retaule i es mostren algunes eines, com una gúbia, que serveix per buidar la fusta. També s'explica com es daurava amb pa d'or i com es policromava la fusta. Sens dubte també es tracta el context religiós de l'obra, explicant les figures que s'hi poden observar. En la primera visita ha obert un debat sobre els punts en comú i les diferències entre les diferents creences que els alumnes ja coneixen. La intenció dels "Amics del Retaule" és transmetre l'estima per aquesta joia patrimoni cultural i artístic d'Arenys de Mar.


Els Amics del Retaule també preparen altres activitats per divulgar el patrimoni artístic al voltant d'aquest conjunt escultòric: una exposició de fotografies pels volts de la Mare de Déu d'agost, visites i conferències per les Jornades Europees del Patrimoni o algun concert de música barroca encara per concretar.