Dídac Plana: "Aquesta temporada trobem molt a faltar la nostra afició, el suport de la gent"

​Entrevista al porter del Barça de futbol sala, que segueix amb una gran temporada i pensant ja en la Copa
|

L’agenda va poder realitzar aquesta entrevista al porter arenyenc Dídac Plana del FC Barcelona de futbol sala després del partit que van disputar al Palau Blaugrana corresponent a la jornada 25. Victòria final per 5 gols a 1 davant l’Osasuna Magna Xota en un matx amb dues parts molt diferenciades. Una primera part que s’arriba als vestidors amb empat sense gols, i una segona part on el Barça imposa el seu joc amb els gols ràpids d’Aicardo o Matheus.


El porter d’Arenys de Mar Dídac Plana segueix com a peça clau de l’equip dirigit per Andreu Plaza, s’ha convertit en un dels millors porters del món i cal no oblidar que a l’octubre es va proclamar campió de la Champions League. Però Dídac a pista és un veritable espectacle. No para de donar directrius, ordres, manar col·locació als seus jugadors, de realitzar parades de mèrit, de ser un jugador més a la sortida de la pilota en l’atac gràcies al seu domini amb la pilota als peus, o de la seva gran connexió amb Ferrao amb passades mil·limètriques.


El partit del diumenge era molt important per deixar enrere l’empat a sis contra Saragossa. A més, després d’aquesta victòria davant Osasuna ja tenen la ment posada en la Copa que es disputarà a Madrid amb un partit molt dur a quarts de finals contra el Pozo de Múrcia. Ahir la plantilla va rebre el suport del directiu Aureli Mas que serà l’encarregat de la secció del futbol sala en aquesta nova junta encapçalada per Joan Laporta.


Didac plana

El porter arenyenc, Dídac Plana, segueix amb una gran temporada. Foto: FCB.


Partit complicat, amb dues parts ben diferenciades davant Osasuna. Com ho has vist tu?

Sempre són partits molt igualats i més aquest any que és una temporada diferent i cada partit és un món, molt disputats. Avui, la primera part ha sigut de màxima igualtat i la segona part ens hem posat per davant I això fa que et treguis una mica l’ansietat i la precipitació. Finalment s’ha pogut guanyar que era l’objectiu per seguir sumant.


El següent objectiu és la Copa. Com arribeu a aquest partit i aquesta competició davant el Pozo?

Rival molt dur, amb moltes ganes. Està en joc una plaça a la semifinal de la Copa. Toca descansar un dia i a partir de dimarts toca ja preparar el matx i és molt important per a nosaltres.


A l’abril, la Champions, és l’altre objectiu en el camí. És així? (El Barça jugarà com a cap de sèrie davant el Dobovec d’Eslovènia, una fase final que es disputarà a Zagreb)

La Champions sempre és un objectiu, si no el més important, un dels més importants per a un club com el nostre. Queda una mica lluny, però comencem a mirar de reüll aquest partit. Estem en un moment de la temporada que tenim cites molt importants i amb ganes que arribin. Crec que l’equip està preparat i estem en dinàmica d’arribar de la millor manera possible i així intentarem i després ja es veurà com va el partit.


Quina és la lectura de la temporada fins al dia d’avui?

Estem fent una bona temporada si trèiem els primers partits de lliga, allà vàrem estar malament, no sumàvem punts, ocupàvem una zona de la taula que no ens havíem vist mai i a partir d’aquí, de la dinàmica negativa es va aconseguir treure partits i anar cap amunt. Ara és el moment important, toca veure el Barça i aconseguir els màxims de títols possibles.


Com és un dia a dia d’un jugador d’un club tan important com és el Barça?

Durant la temporada és pràcticament impossible desconnectar de l’equip, de la dinàmica del Barça, ja que hi han partits, entrenaments, viatges. El cap està enfocat en la feina. Tenim dies de descans, però la normalitat és realitzar entreno al matí, cap allà les 11 i a les tardes descansar i passar amb la família. En el meu cas és anar d’Arenys a Barcelona.


Com esteu vivint l’equip aquesta temporada sense públic al Palau o quan aneu fora?

És molt descafeïnat, sigui a casa o fora, però a casa nostra trobem molt a faltar la nostra afició, el suport de la gent. Els partits es fan més freds, més llargs i aquesta empenta que et dóna l’aficionat en un moment donat o els Dracs amb el seu alè no ho tenim. Això fa que ens espremem més i encara desgastar-nos més en l’àmbit mental per aconseguir l’estat de concentració i mentalitat guanyadora.


WhatsApp Image 2021 03 22 at 14.14.47 (1)

El partit de diumenge passat, sense afició. Foto: Carles Toribio.