Desactivada la càmera del carrer Església perquè tornava a multar a vehicles autoritzats

​Un error informàtic a l'hora de càrrega les dades dels usuaris ha provocat el problema, segons l'Ajuntament
|

La Policia Local ha hagut de desactivar la càmera de trànsit del carrer de l’Església d’Arenys de Mar perquè multava els vehicles que tenien autorització a passar. L’Ajuntament va adonar-se del problema arran de les queixes dels veïns que van començar a rebre multes per circular pel carrer, tot i tenir permís per fer-ho. Un cop comprovat aquesta incidència i veien que els veïns tenien raó, la Policia Local va procedir a desconnectar la càmera el dia 21 d’abril perquè deixés de multar incorrectament.


Segons que ha explicat aquest matí el regidor de Seguretat, Josep Maria Pruna, al programa 'El Dominical' de Ràdio Arenys, el problema ha estat el canvi de plataforma informàtica que sustenta aquest sistema de control. “El nou programa no ha incorporat les dades de les matrícules autoritzades, informa Pruna. Per això, la càmera ha multat indiscriminadament.


Camera

Càmera de control de vehicles del carrer Església.


L’Ajuntament ha requerit a l’empresa que faci bé la feina i fins que les dades correctes no estiguin incorporades, la càmera seguirà inactiva. Segons el regidor Pruna, s’espera que aquesta primera setmana de maig estigui resolt el problema. Mentrestant, el regidor de Seguretat ha demanat a tots els usuaris que han rebut les multes malgrat tenir els seus vehicles autoritzats, que presentin al·legacions davant l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) i totes seran estimades perquè no s’hagin de pagar. Hi ha usuaris que han explicat que han rebut fins a cinc multes.


Pruna ha demanat disculpes als veïns per les molèsties que ha causat “aquesta errada informàtica”. Aquesta és la segona vegada en pocs mesos que aquesta càmera del carrer Església multa incorrectament. L’anterior ocasió va ser al mes de desembre a causa d’un atac informàtic que va patir l’Ajuntament.