Javier Moya López: "He volgut transmetre el missatge que ens hem d’enfrontar a allò que desconeixem"

​Entrevista a l'autor de "Duda", un conte infantil que surt d'un regal inspirat i dedicat en la seva neboda
|

Javier Moya López és natural d’Olesa de Montserrat, però fa quatre anys que viu a Arenys de Mar. Moya és dissenyador gràfic, però compagina la seva professió amb la literatura. Aquest Sant Jordi ha presentat la seva òpera prima en la literatura “Duda”. És un conte ambientat a la seva localitat natal i dedicat i inspirat en la seva neboda. El llibre va sortir el 19 de gener de l’any passat, però amb la pandèmia es va ajornar la seva presentació.


Javier Moya Lou0301pez en baja

L'autor del conte, Javier Moya López. 


D’on surt la idea de fer aquest llibre?

És un conte infantil. La idea era fer-li un regal a la meva neboda pel seu quart aniversari. Li volia fer un regal més personal, que li deixés algun missatge i que també la divertís. Aquesta era la intenció inicial. Després ja em vaig animar a publicar-lo per a tothom.


A quin públic va dirigit "Duda"?

És per a nens entre 4 i 6 anys. Per a nens que comencen a llegir. La meva intenció és que els nens i els pares el llegeixin conjuntament i després els pares els expliquin el missatge del llibre. Que es diverteixin junts, vaja.


De què tracta el conte?

El conte tracta d’una nena petita -inspirada en la meva neboda Clàudia- que corre pel bosc on troba una cosa misteriosa. A partir d’aquí ella coneix un animal que li explica una cosa que ella vol saber, però que li fa por. Aquesta por està representada per un monstre gegant que l’espanta i del que fuig, fins que es troba atrapada i no té altre remei que enfrontar-s’hi. Finalment, guanya a aquesta por i el que abans era un temor passa a ser un aliat.


Duda


Volies transmetre una moral darrere de la història?

Sí, ho he intentat. Tot i que a vegades és difícil, però m’ha sorprès la rebuda del llibre entre els nens que l’han llegit sols o amb els pares, i que han repetit la lectura. Crec que he pogut transmetre el missatge que ens hem d’enfrontar a allò que no coneixem.


També n’has fet les il·lustracions.

Sí, jo he fet tot el procés creatiu tant de la història com del text i les il·lustracions i la portada.


A Arenys, on el podem trobar?

A Infoprint, a la Llibreria El Set-Ciències i al Tinglado de l’Assum, al port. El preu de venda és de 12 euros, més barat que a les plataformes en línia.


Prepares més publicacions?

Sí, tinc diversos projectes, no tant per a nens sinó que són novel·les per a adults. Tanmateix, no sé encara si les publicaré i quan. També dependrà de l’acceptació d’aquest llibre. Escriure i dibuixar són la meva afició, per ara, en un món on és difícil sobresortir.