El Canet Rock se celebrarà de manera gairebé normal gràcies als tests d'antígen

​El festival se celebrarà el 3 de juliol al Pla d'en Sala d'Arenys i acollirà a 22 mil persones, amb mascareta i sense distàncies de seguretat
|

El festival Canet Rock es farà el 3 de juliol amb 22.000 persones de públic. Tothom haurà de passar un test d’antígens per entrar-hi. Caldrà portar mascareta, però es podrà cantar i ballar sense mantenir les distàncies de seguretat. Aquest festival se celebra des dels 2014 al Pla d'en Sala, dins el terme municipal d'Arenys de Mar.  


La directora del festival, Gemma Recoder, ha explicat a RAC1 que el Canet Rock serà una continuació a gran escala de les proves pilot que es van fer al desembre a la Sala Apolo de Barcelona (amb 1.000) i al concert de Love of Lesbian de principis de març al Palau Sant Jordi (amb 5.000 persones): “Mantindrem l’esperit, serà fins a la sortida del sol, la gent podrà cantar, ballar, abraçar-se... perquè tothom tindrà un test d’antígens negatiu. Aquests dos concerts ens van demostrar que amb un test d’antígens negatiu encara que tinguessis la malaltia no tindries prou càrrega viral per contagiar ningú, per tant, a l’aire lliure el Canet Rock serà un lloc totalment segur”.


Canet rock

Ambient del Canet Rock 2018. Foto: Montse Giralt - LV.


El Festival segueix les directrius del Procicat i té l’aval i el suport de la Fundació Lluita contra la Sida. De fet, s’espera que els testos d’antígens per entrar-hi també serveixin per fer un cribratge massiu entre el públic jove, que sol ser asimptomàtic. A més, segons ha explicat a RAC1 l’investigador Boris Revollo, la idea és fer seguiment als assistents per confirmar que no hi ha hagut contagis: “El que estem planejant és que les persones que vagin al Canet Rock donin la seva autorització perquè conjuntament amb les autoritats sanitàries puguem fer un encreuament de les dades de diagnòstic d’infecció de covid 7 i 14 dies després del festival i poder-ho comparar amb les dades de la població general”.


Abans de la pandèmia el Canet Rock aplegava 25.000 persones, i aquest any s’ha rebaixat a 22.000: el 60% de l’aforament total que permet l’espai del Pla d'en Sala. Quan s’entri al recinte es repartirà una mascareta FFP2 a tothom i sempre s’haurà de portar posada, tret de la zona de restauració, on sí que es podrà menjar i beure. De fet, a la zona de concerts hi haurà més seguretat que altres anys per garantir que tothom compleix les mesures anticovid. El que sí que es podrà fer és cantar i ballar sense mantenir les distàncies de seguretat.


El cartell és el que hi havia previst, amb Oques GrassesStay HomasDoctor PratsZooSuu i Buhos, i les entrades estan pràcticament exhaurides, perquè serveixen les de l’any passat. Tot i això, Recoder ha avançat a RAC1 que caldrà pagar set euros extres per costejar part del dispositiu que suposa fer 22.000 testos d’antígens en un sol dia. Qui tingui entrada i decideixi no anar-hi té 15 dies per tornar-la i se li abonaran els diners.