Els Gegants faran cercavila estàtica, festa d'aniversari i recollida de xumets

​L'Associació de Geganters ha presentat el protocol sanitari a seguir durant aquest Sant Zenon, que incorpora novetats respecte de l'any passat
|

L'Associació de Geganters d'Arenys de Mar va presentar ahir el protocol sanitari consensuat amb l'Ajuntament per tal de celebrar la cercavila del dia de Sant Zenon amb seguretat. Com l'any passat, serà una cercavila estàtica, de manera que els gegants aniran de l'Ajuntament al Calisay pel bell mig de la Riera sense interactuar amb el públic.  L'acte, que tindrà lloc el divendres 9 de juliol a les 7 de la tarda, funcionarà amb grups reduïts. A més, els acompanyants de la colla seran els encarregats de vigilar el perímetre de seguretat entre gegants i públic, que no podrà acompanyar els gegants. 


Gegants   xs

Els gegants durant la cercavila estàtica de l'any passat. Foto: Xavi Salbanyà. 



D'altra banda, els grups bombolla funcionaran per parelles de gegants que no podran interactuar tampoc i s'haurà de respectar en tot moment la distància de seguretat d’1,5 metres. Els capgrossos aquest any sí que participaran en aquesta cercavila, però només tindran un únic portador. Quant a les mesures de neteja i desinfecció, tots els participants de la colla hauran de dur mascareta i cada cop que algun geganter vulgui portar un gegant s'haurà de rentar les mans amb gel hidroalcohòlic. A més, s'haurà de deixar un minut entre cançó i cançó per ventilar els gegants. També estarà prohibit compartir begudes.  


D'altra banda, aquest any torna la recollida de xumets, el mateix dia 9 a dos quarts de 7 de la tarda, per a tots aquells nens que vulguin lliurar-lo als gegants. Per diumenge, 11 de juliol, s’ha organitzat una festa d’aniversari, que l’any passat va quedar anul·lada, per celebrar els 40 anys d’en Roc i la Maria. A l’acte hi ha altres colles convidades com la d’Arenys de Munt, Canet i la Pedrera de Barcelona que faran balls. Les entrades per assistir-hi ja s’han exhaurit. La festa incorporarà diverses sorpreses. Des de Sant Zenon i fins Sant Roc els gegants estaran exposats al Calisay.