Les barra-que-es?, set concerts amb el got mig ple

​L'Agenda s'endinsa en l'organització de les barraques atípiques d'enguany, que tindran lloc entre el 8 i l'11 de juliol al pati de l'escola Sinera
|

Aquest any han estat el Cau Flos i Calcat, el Patronat de Sant Roc, l’Associació de Pubillatge Arenyenc i l’Entitat Tropical Arenyenca que de costat i amb el suport de l’Ajuntament han organitzat els concerts juvenils amb un nou format per garantir les mesures de seguretat al pati de l’escola Sinera, situada al rial de Pau Costa.  


St zenon miquel del roig   xs

Miquel del Roig, fa dos anys a la placeta. Foto: Xavi Salbanyà.


La pandèmia ha suposat el principal obstacle que per segon any consecutiu ha obligat les quatre entitats a repensar les barraques. Tot i que habitualment els concerts es començaven a organitzar a l’octubre, aquest any no ha sigut fins al febrer quan es van proposar tres escenaris entre els quals estava l’actual. Des de la regidoria responsable de les barraques es tenia molt clar com havia de ser el format analitzant proves pilot que s’havien fet en altres municipis com El Vendrell. La barra aquest any era essencial, ja que anualment suposa un important suport econòmic perquè les entitats juvenils puguin continuar fent la seva tasca pel jovent del poble. La regidora d’Infància, Joventut i Festes, Míriam Puig, ha destacat la importància de fer molta pedagogia perquè les festes surtin bé. “Els joves estem molt estereotipats perquè sembla que no ens preocupem per la COVID i més ara per l’últim brot, i és el moment per mostrar que no és veritat,” ha assenyalat la regidora.


Pel que fa a les queixes per la ubicació d’enguany l’organització assenyala que venen sense context. “Els preocupava que la gent seguís la festa fora del recinte, no passarà perquè hi haurà seguretat per evitar que s’aglomerin” afirma Jana Graupera, representant del Patronat de Sant Roc. Han contractat més seguretat per evitar botellades a l’exterior del recinte i han limitat la durada dels concerts fins a la 1 de la matinada. A més, des de Creu Roja Joventut, dijous, divendres i dissabte es portarà a terme el programa Som.Nit amb l’objectiu de sensibilitzar el jovent sobre el consum responsable de drogues i les discriminacions que es donen en l’oci nocturn.


WhatsApp Image 2021 07 07 at 19.27.11

El cartell d'enguany. 


Amb les entrades exhaurides amb menys de dues hores, el cantautor Miquel del Roig celebrarà el primer concert de les barraques d’enguany el dijous 8 de juliol. El dia de Sant Zenon, tocarà el grup mataroní The Tyets, coneguts pels seus èxits RRHH (Tinc una casa) i Hamaking, i un altre grup encara per confirmar a causa de la cancel·lació d’última hora de Ludwig Band per COVID. Dissabte, Andana iniciarà els concerts juntament amb El Pony Pisador. Les barraques les tancaran Xicu i el grup musical format pels germans Serrasolsas, Ginestà. Amb l’objectiu de potenciar la música de proximitat després d’un any de pandèmia especialment complicat pel sector cultural, les quatre entitats van coincidir en fer costat a petits grups, alguns de la comarca. La imatge dels concerts d’aquest any busca recordar les barraques d’anys anteriors. “S’ha intentat fer una desconstrucció del que són les barraques, fins i tot el nom mateix, aquest any és barra-que-es?” afirma Núria Esteves, representant del Cau Flos i Calcat. L’eslògan també és tota una declaració d’intenció: Amb el got mig ple ens ho passarem igual de bé!