Arriba el 29è Festival de Jazz d'Arenys de Mar

Els concerts que comencen demà se celebraran cada divendres, del 30 de juliol al 27 d'agost, al pati del Xifré
|

El pati del Xifré agafarà tot el protagonisme les nits dels divendres, ja que és sinònim de Festival de Jazz a Arenys de Mar, començant aquest divendres vinent amb La Vella Dixieland. Un festival que ja serà la vint-i-novena edició, després de deixar enrere l’any 2020 que no es va poder gaudir d’aquests concerts i que s’allargarà durant tot el mes d’agost, això si amb un aforament limitat al característic pati i sense servei de bar.




La Vella Dixieland, banda molt coneguda del panorama musical que ja va estar al festival l’any 2016, ho faran amb una celebració, la ‘40+1’ sempre mirant al futur, ja que l’any anterior no van poder gaudir dels quaranta anys, i aquest ho fan d’aquesta manera, i donant inici al festival arenyenc. A més portaran una proposta on convidaran tres joves prestigiosos músics: Irene Reig amb el saxo alt, Pablo Martin i el trombó i Joan Mar Sauqué i la trompeta. Un retrobament amb els seus orígens, amb un repertori de temes llegendaris.


Al mes d’agost començarà amb Magnòlia Jazz Band, un quartet desenfrenat d’esperit americà on realitzen una cerca dels orígens del jazz. Posteriorment serà moment el divendres 13 de Wax & Boogie, on el blues, rythm and blues i el boogie-woogie no pararà d’escoltar-se al pati del Xifré, per arribar al 20 d’agost amb Marc Ferrer trio feat. Marian Barahona & Paul Evans, amb un piano jazz amb composicions pròpies, però que té com a novetat la incorporació de la veu de Marian i el reconegut trompetista Paul Evans. Tots van gravar el 2019 el disc ‘A drop of freedom’.


L’últim concert serà el divendres 27, amb la banda Professor Cunningham & His Old School. Serà el punt final al 29è Festival de Jazz d’Arenys de Mar que organitza la Regidoria de Cultura i ho fan amb un grup de renom del panorama internacional.