Oriol de Antonio, Hereu de les Comarques Barcelonines

​El fins ara Hereu d'Arenys de Mar també seguirà com a Hereu del Maresme fins al pròxim mes de maig
|

Aquest diumenge 24 d’octubre s’ha celebrat a Seva (Osona) la Proclamació de la Pubilla i l’Hereu de Catalunya. Aquesta festa major del pubillatge, organitzada pel Foment de les Tradicions Catalanes amb el suport de l’Ajuntament de Seva, pren el relleu de Solsona després que l’any 2020, per culpa de la pandèmia, se suspengués el certamen.


Oriol de antonio

Oriol de Antonio, durant la proclamació. 


En aquest acte s’ha proclamat Oriol de Antonio, fins a la setmana passada Hereu d’Arenys de Mar, com a Hereu de les comarques Barcelonines 2021 i segon fadrí de Catalunya. De Antonio mantindrà el títol d’Hereu del Maresme fins al mes de maig aproximadament. A partir d'ara, serà l’encarregat de representar la província en totes les sortides que faci. A més, també haurà de preparar més discursos en  els comiats i proclamacions d’aquesta zona.


En total, el cap de setmana s'ha mobilitzat prop d’un miler de persones que s’han desplaçat fins al municipi osonenc, incloent-hi les 30 candidates i 17 candidats provinents d’arreu que han participat en els exàmens realitzats al llarg del dissabte en una doble prova tant escrita com oral.


Així mateix aquest acte ha servit per acomiadar als 10 representants que han portat les seves bandes i faixes durant dos anys a causa de la pandèmia. Des de la junta del Foment de les Tradicions Catalanes se’ls vol agrair la seva tasca en una època extremadament complicada, especialment per l’esforç extra que han dedicat tots ells per aguantar i mantenir el caliu de tota la família del pubillatge vigent tot i les dificultats.