Gemma Giménez i Arnau Gómez, nous Pubilla i Hereu d’Arenys de Mar

Oriol de Antonio ha aconseguit proclamar-se Hereu de les Comarques Barcelonines
|

L’Ateneu Arenyenc va acollir, el passat 16 d’octubre, l’acte de comiat i proclamació de l’Associació de Pubillatge Arenyenc. Una celebració gairebé “prepandèmica”, segons l’organització, degut al gran nombre d’assistents. Al voltant d’unes 200 persones es van aplegar a la sala gran de l’Ateneu. Entre ells, més d’una cinquantena de Pubilles i Hereus vinguts d’arreu del territori. “Ha estat un dels pocs actes de pubillatge amb aquest volum d’assistència des que va arribar la Covid”, destaca el president de l’associació arenyenca, Arnau Akhtar. 


La trobada va servir per anunciar els representants arenyencs del 2021. Cap sorpresa, però. 4 candidats per a 4 vacants. Gemma Giménez i Arnau Gómez van ser proclamats Pubilla i Hereu d’Arenys de Mar; mentre que els càrrecs dels més petits els ocuparan Ivet Fors -que havia estat Dameta durant els darrers dos anys-, com a Pubilleta, i Aniol Gómez, com a Hereuet. 


Hereus i pubilles   xs

Imatge dels quatre nous representats arenyencs. Foto: Xavi Salbanyà


Uns nous representats que pocs dies després ja lluïen les tradicionals bandes i faixes durant la Mostra d’Entitats Arenyenques i també durant l’acte de proclamació dels títols nacionals. L’Hereu ha afirmat que encaren el repte amb la gran il·lusió de “poder portar el nom d’Arenys i les seves tradicions arreu del territori”, en un moment on sembla que mica en mica tot va tornant a la normalitat. 


Val a dir, però, que per a Gómez no és la primera presa de contacte amb el món del pubillatge. “El 2014 vaig ser escollit Hereuet i va ser una experiència molt bonica, que em va servir per conéixer les tradicions i festes de Catalunya i per fer noves amistats, que encara mantinc”, explica. Ara, 7 anys després, espera poder aportar el seu granet de sorra a la cultura del país. 


Giménez, per la seva part mai havia estat lligada al pubillatge però sí a les festes populars. “Formo part d’aquest món amb altres entitats. Toco la gralla a la colla gegantera, ballo la Dansa d’Arenys i per Sant Zenon i Sant Roc ho dono tot”, explica amb entusiasme la nova Pubilla. 


L’acte del passat 16 d’octubre va significar també el final d’una etapa per als representants arenyencs del 2019: la Pubilla, Aina Mendiara; l’Hereu, Oriol de Antonio; la Pubilleta, Maria Eulàlia, i l’Hereuet, Daniel. Uns representants que han viscut la tradició en temps de Covid-19. Tot i això, segons Akhtar, els quatre estaven molt orgullosos i emocionats per haver estat representants de la vila. 


Val a dir, però, que en el cas d’Oriol de Antonio, el seu comiat com a Hereu d’Arenys de Mar 2019 no ha significat un punt final dins d’aquesta tradició, i és que el passat mes de maig va ser escollit Hereu del Maresme 2021 i a finals d’octubre va aconseguir posar-se la faixa d’Hereu de les Comarques Barcelonines. Per tant, seguirà uns quants mesos més lluint la faixa.