Alfred Casas i Joan Gorro triomfen als premis Butaca de teatre

Els arenyencs han guanyat els premis per l'escenografia i l'espai sonor de la versió teatral de "Canto jo i la muntanya balla"
|

Amb vuit guardons, "Canto jo i la muntanya balla", la versió de la novella d'Irene Solà que La Perla 29 va dur a l'escenari de la Biblioteca de Catalunya, ha estat la gran triomfadora de la gala dels Premis Butaca que s'ha fet aquest dilluns, 15 de novembre, al vespre al teatre Monumental de Mataró. Dos arenyencs han estat premiats per la seva feina en la producció de l'obra. D'una banda, Alfred Casas, que juntament amb Laura Clos "Closca", han rebut el premi Butaca per a escenografia. De l'altra, el premi Butaca per a Espai Sonor ha premiat el disseny de so de Joan Gorro.


Joan gorro

Joan Gorro (segon per l'esquerra) amb l'equip de "Canto jo i la muntanya balla", a la gala dels Premis Butaca. Foto: ACN/Albert Segura Lorrio.


A banda d'aquests dos guardons, l'obra dirigida per Guillem Albà i Joan Arqué ha guanyat en totes les categories en què estava nominada. El muntatge ha recollit els guardons a millor direcció per a Albà i Arqué; actriu de repartiment per a Anna Sahun; disseny de llums per a Sylvia Kuchinow; vestuari per a Nídia Tusal; i composició musical per a Judit Neddermann. L'adaptació que Clàudia Cedó ha fet del llibre de Solà s'ha imposat en la categoria de millor muntatge teatral a "De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda", "El combat del segle", "Filumena Marturano", "La cabra o qui és Sylvia?", "Les tres germanes" i "Mare de sucre".