Tornen les festes de Nadal a Arenys, marcades novament per les restriccions

Ajuntament i entitats de la vila han preparat concerts i fires i activitats per als més petits
|

Arriba el desembre i, amb l’últim mes de l’any, un bon nombre d’activitats organitzades per l’Ajuntament i diverses entitats arenyenques per celebrar el Nadal a la vila. Unes festes que, un any més, estaran marcades per les restriccions contra la Covid


El tret de sortida dels actes que ha preparat l’Ajuntament serà el dissabte 11 a la tarda, amb la presentació de la Patgesa Reial Shiva-tah. Una activitat pensada pels més petits, que tindrà dos passis i que es farà al Teatre Principal. Cal reserva prèvia a través del web del mateix teatre. 


Llums de nadal2

Els actes de Nadal es faran de l’11 de desembre al 5 de gener. 


El diumenge 12 al migdia es celebrarà la ja tradicional despertada al Tió i posteriorment hi haurà un taller de creació de Tions. Les dues activitats es faran al pati del Calisay. Durant les tardes dels dies 15, 16 i 17 de desembre es podrà portar menjar al Tió. És llavors quan els infants podran escollir el torn que vulguin per fer cagar el Tió. Una cagada que serà el dissabte, dia 18, a la tarda i el diumenge, dia 19, al matí i a la tarda. Un sistema, segons Míriam Puig, regidora de Festes, pensat per evitar aglomeracions i complir amb les mesures imposades per la Generalitat, tal com es va dur a terme l’any passat. 


Tornant al dia 17, concretament a la tarda, la sala d’exposicions del Calisay acollirà la inauguració del pessebre municipal, mentre que a la sala Josep Maria Arnau, l’Escola de Música Municipal farà un dels Concerts de Nadal que té preparats. 


L’endemà, dia 18, el Cor l’Aixa farà un concert de Nadal al Convent dels Caputxins. El mateix dissabte i el diumenge 19 tindrà lloc a la plaça de l’Església la Fira de Nadal organitzada per l’Associació Fira del Solstici, on es podran trobar diverses parades amb productes artesans i nadalencs. Una fira que diumenge coincidirà amb la Festa del Comerç de l’UBICA, que es podrà visitar davant de la plaça de l’Església. 


El dijous 23, els conjunts i cors de l’Escola Municipal de Música faran un concert al Teatre Principal. Uns actes musicals que conclouran el dia de Sant Esteve, a la nit, amb el concert de la mà de Magdalena Campasol, Vicenç Herrero, Dolors Gil, Joan Vallcorba, i amb la participació d'Albert Estengre, a l’església de Santa Maria. 


Tornant a les activitats infantils, un any més, el consistori arenyenc ha apostat per celebrar el Nadal Genial, que es durà a terme el cap de setmana de 27 i 28 de desembre i els dies 3 i 4 de gener. 


La nit de Cap d’Any se celebraran les 12 campanades a la plaça de l’Església, una festa que anirà acompanyada de música i ball. 


I per tancar aquestes festes, la nit del 5 de gener, la nit més esperada de l’any per tots els nens i nenes, hi haurà l’arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient a la nova zona coberta de la Riera, on començarà la cavalcada, que acabarà a la plaça de l’Ajuntament.