Joan Majó: “Volem potenciar el turisme entre pescadors, Nàutic i Ajuntament”

​Entrevista al nou president Club de Pesca Mar Sport
|

El passat desembre, Joan Majó (Arenys de Mar, 1946) va resultar guanyador de les eleccions a la presidència del Club de Pesca Mar Sport. Majó es dedica al món de la restauració des dels 13 anys. Va passar per diversos restaurants de la vila fins que va fundar el seu propi negoci, Can Majó. 


Joan Majó 2  xs

Joan Majó, nou president del club de pesca Mar Sport. Foto: Xavi Salbanyà


Com afronta aquesta etapa? 

Desitgem que tot vagi molt bé. El primer punt que hem de fer front és la renovació de la concessió que se’ns acaba d’aquí a dos anys. Després anirem ampliant projectes. 


No serà cap problema la renovació, oi? 

No, jo crec que no, tingues en compte que d’aquí a poc farà cent anys que existeix el Club de Pesca Mar Sport, jo crec que el tenim consolidat. Hem de tenir al cap els paràmetres de la renovació, però és molt aviat encara. 


I quins projectes té? 

La nostra intenció, si la pandèmia ho permet, és fer força sopars d’estiu al Club de Pesca Mar Sport que incloguin al poble d’Arenys i a la Confraria de Pescadors, promocionar el peix de baix cost de les barques d’arrossegament i de pesca d’Arenys per veure si li donem valor, perquè és de preu molt baix. Volem potenciar el turisme a Arenys entre tots: club de pesca, Nàutic, Confraria de Pescadors i Ajuntament. 


Ha pensat alguna mena de celebració per quan arribi el centenari del Club? 

No encara. Fa un mes del càrrec i encara no tenim ni els papers. Gairebé tots treballen encara, i és una mica just per tenir reunions cada dia. 


També voleu reivindicar la pesca responsable. 

Sí, que no es mati peix per matar. Potser algun pescador s’enfadarà una mica, però ha de ser responsable; al peix petit l’has de deixar créixer. Ja que estem en una època molt dolenta, de contaminació del mar i de falta d’espècies marines, hem de ser responsables amb la pesca. De moment als concursos ja hem posat regles com ara que només es pesin deu peixos, així els pescadors agafen els més grans. No podem evitar que els altres se’ls quedin per casa seva; nosaltres no podem prohibir, però aconsellem. 


Per a la presidència del Club també es van presentar altres dues candidatures. Com les valora? 

Jo crec que tenien molt bona gent i molt bons projectes, però potser el que ens ha fet guanyar a nosaltres és no voler tantes grandeses. El seu plantejament no és que no sigui vàlid -fins ara ho han fet molt bé- però nosaltres tenim altres projectes i altres maneres de pensar. 


Va impulsar les Jornades del Calamarenys. Han ajudat a potenciar el turisme? 

Jo crec que han estat unes jornades molt bones. Hem tingut la desgràcia que aquests anys de pandèmia no s’han pogut expandir com es volia, però han estat un èxit que dura 26 anys, i crec que podria durar molt més. El que passa és que molts restaurants estan baixant el ritme per la pandèmia. 


Quina és ara la situació de la restauració? 

Estem en un moment molt delicat; la gent té por d’anar a restaurants i ens veiem una mica atrapats, sobretot els locals petits. El passaport covid és un enrenou, dona feina perquè has de posar una persona a demanar-los, així i tot, crec que ens ha beneficiat. 


Ha estat guardonat per impulsar el turisme, per quin model aposta? 

Per mi el model de turisme més bo que tenim a Arenys és la restauració, és de proximitat. Si volem un turisme de qualitat, hem de donar qualitat. Arenys té la fama de vila gastronòmica, però s’ha de potenciar més