​‘Trencall’, el curtmetratge que vol parlar del suïcidi sense embuts

​El curtmetratge, produït per l'arenyenca Leire Gil, es rodarà a Sant Pol de Mar a finals de maig
|

Estudiants del Maresme, de Comunicació Audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra, debutaran en la direcció de curtmetratge amb Trencall, una producció que vol donar veu a una realitat silenciada, el suïcidi. Trencall és un Treball de Fi de Grau, l’equip de producció del qual està liderat per l’arenyenca Leire Gil. El curtmetratge explica la història de la Janna, una noia que fa poc d'un mes ha perdut la seva mare a causa del suïcidi, coincidint amb l'inici de l'estiu i el final de Batxillerat.


WhatsApp Image 2022 03 29 at 17.01.13



La Janna i el seu pare es fan càrrec de la botiga de queviures que tenia la mare, en un petit poble de pescadors. Durant l'estiu els seus amics de Barcelona arribaran amb ganes de festa, però, aquest any serà diferent quan al grup d'amics s'uneix una noia. La Janna ràpidament connectarà amb ella i la seva relació simbolitzarà una via d'escapatòria per fugir del dol. Trencall neix de l’experiència pròpia de les creadores, busquen parlar d’una realitat sovint estigmatitzada, allunyant-se de la romantització que normalment envolta aquestes narratives dins l'audiovisual. El rodatge tindrà lloc a finals de maig, a Sant Pol de Mar.



Actualment, Trencall es troba en procés de recaptació per finançar la seva producció i, posteriorment, aconseguir un pressupost suficient per poder convertir el projecte en llargmetratge. La recaptació s'està fent a través de la plataforma Verkami, on tothom pot aportar a canvi de diverses recompenses, entre les quals destaca l’entrada a la preestrena del curt. Podeu col·laborar en la producció de Trencall fent clic en el següent enllaç