L’artista arenyenc Antonio Iniesta obre una mostra de gastronomia i art

El pintor és el primer d’una desena d’artistes que exposaran a restaurants de la vila
|

L’artista arenyenc Antonio Iniesta ha estat el primer d’una sèrie de creadors que mostraran les seves obres en un entorn més original que la típica galeria d’art: els restaurants d’Arenys de Mar


Així, aquest pintor manté oberta al restaurant Portinyol fins al 15 de maig una exposició de quadres “amb molt de sentiment i que està inspirada pel mar. Tot va començar a les illes Pitiüses. També impressiona el traç i la combinació de colors”, en paraules d’Anna Maragda, responsable del projecte, que té el títol Fusió Art, Disseny i Gastronomia. 


Antonio Iniesta   xs   còpia

Antonio Iniesta, l’artist arenyenc que exposa al Portinyol. Foto: Xavi Salbanyà


La idea és que els restaurants de la vila vagin mostrant obres pictòriques i fotogràfiques d’artistes del Maresme, tant emergents com veterans, que el restaurant faci d’intermediari i es puguin comprar allà mateix els quadres. “Jo m’encarrego de fer la difusió del restaurant, que tot estigui envoltat d’obres d’art. Selecciono el local i el tipus d’art. El que no barrejo són restaurants i artistes; és a dir, que en cada un d’ells hi exposarà un creador només, però després els artistes poden anar rotant”, explica. 


De moment hi ha confirmats artistes com Antonio Iniesta, Anna Maragda, Albert Buixader, Ivet J., Mario Rodríguez, Eva M. Sales i Ramona Escala. Tots són artistes del Maresme, cinc d’ells artistes plàstics i dos, fotògrafs. Així, a partir del pròxim juny, cada mes hi haurà una exposició en un restaurant d’Arenys i d’altres poblacions del Maresme. 


Pel que fa als espais on exposaran, Anna Maragda es troba ara seleccionant els diferents locals. Els restauradors que estiguin interessats a acollir alguna exposició poden posarse en contacte amb Anna Maragda a través del seu Instagram o del web annamaragdaart.com. Igualment, el projecte Fusió Art, Disseny i Gastronomia tindrà un lloc web que s’està acabant de construir. 


La iniciativa contempla també activitats originals, com tallers de tasts de vi en què les persones poden pintar al mateix espai. “D’aquesta manera dinamitzem el restaurant i a la vegada ajudem el creador a promocionar-se”, indica Maragda, “perquè ja sabem que els pintors tenen un cost molt elevat per exposar les seves obres, i normalment les galeries es porten una part de les vendes en comissions”. 


Anna Maragda, resident a Vilassar de Mar però molt vinculada a Arenys, ha exercit de relacions públiques, decoradora i executiva de vendes. Paral·lelament, ha continuat desenvolupant la seva obra artística en el camp de la pintura, de complements de moda, disseny tèxtil i altres.