El Festival de Jazz d'Arenys de Mar arriba als trenta anys

​L'estiu és sinònim de Jazz al Xifré i aquest any arribaran als trenta anys amb una agenda de divendres com a homenatge a aquestes tres dècades.
|

L'any 1992 va ser el moment del naixement del Festival de Jazz a Arenys de Mar i són tres dècades de programació estiuenca amb diversos concerts d'aquest gènere musical que omple els divendres de finals de juliol i agost el pati del Xifré.


Aquesta nova edició es van retre un homenatge a tots els músics que han fet vibrar durant trenta anys al públic arenyenc i del festival amb la seva música. Així actuaran cinc formacions, començant el 29 de juliol amb Lluís Coloma & his musical troupe & Big Dani Pérez; posteriorment, ja a l'agost, serà el moment de Los Mambo Jambo; el 12 d'agost arribarà Sunset Rhythm Kings & Emmanuel Djob & Rachel Ratsizafy; el penúltim divendres d'agost a l'escenari pujarà Unusual Trio amb Ignasi Terraza, Adrian Cunningham i Esteve Pi, per finalitzar el 26 d'agost amb la Big Band Jazz Maresme & Marian Barahena & Ricard Gili.



Jazz 2 2006

                                           Actuació del agost del 2006 (Foto Xavi Salbanyà)


Les entrades ja s'han posat a la venda mitjançant la web del festival. Un festival que ha anat creixent i que ha esdevingut un dels més importants de Catalunya, però van començar l'any 1992 a una de les feixes del Xifré amb aforament per a quaranta persones, per endinsar-se al pati a la tercera edició. Any rere any es vibra amb el jazz arribant bandes importants d'arreu d'aquest gènere.