La festa de Sant Roc arribarà plena de novetats aquest 2022. La Pesta tindrà canvi d'ubicació

L'Associació de Gegants d'Arenys de Mar, el Patronat de Sant Roc i l'Associació de la Pesta han fet una roda de premsa per informar de totes les novetats i de com serà la Festa de Sant Roc.​
|

S'apropen les festes de Sant Roc a Arenys de Mar i comença el compte enrere, una vegada finalitzada la Festa de Sant Zenon. Una edició plena de novetats, de canvis, de noves localitzacions, però sense deixar les arrels que han fet d'aquests dies Festa Patrimonial d'Interès Nacional, màxima distinció possible que atorga la Generalitat de Catalunya.


La Nocturna que organitza els Gegants d'Arenys i la Pesta vindran amb canvis, el Patronat de Sant Roc tindrà menys novetats per al dia 16, ja que es manté molt semblant a edicions anteriors. Un Sant Roc que pretén ser un referent comarcal i nacional i així s'ha pensat per aquest 2022. 


Per conèixer totes aquestes novetats, el pati del Museu Marès de la Punta, aprofitant que es va inaugurar fa uns dies l'exposició "Sant Roc · Aigua · Festa · Tradició", ha acollit aquest matí de dimecres la roda de premsa conjunta amb l'Associació de Gegants, l'Associació de la Pesta i el Patronat de Sant Roc, per explicar com seran aquests dies d'agost, deixant sorpreses encara per descobrir i que es coneixeran durant la festa i comença aquest compte enrere perquè s'iniciï la Festa de Sant Roc a Arenys de Mar.


5411022aa


La Pesta vindrà carregada de novetats

La Pesta incorpora nombroses novetats, amb noves idees i canvis, ha comentat aquest matí Roser Maresma. L'espectador podrà veure nous elements, però serà la de sempre. La primera gran novetat serà la ubicació, ja que serà una representació d'uns quaranta-cinc minuts a la plaça de la Sardana, dins del recinte del Parc de Lourdes, amb un aforament per funció per a 500 persones.


Un espectacle de recreació històrica a partir d'un univers immersiu en un espai tancant i delimitat, que vol fer transportar com s'ha fet sempre, a l'espectador a Santa Maria d'Arenys del segle XVI, en un retorn al passat. Innovació, interacció, format audiovisual, sense oblidar el context actual que viu la societat. Teatre, música i dansa es donen de la mà per crear aquest format oníric que es podrà veure els dies 11, 12, 13 i 15 d'agost, amb entrades a la venda de les diferents sessions a la web del Teatre Principal


L'espectacle també transformarà els continguts a un de més abstracte, ja que la pesta va ser una pandèmia del segle XVI en una societat actual que viu des del 2020 en una altra pandèmia. Però l'Associació de la Pesta plantejarà un espectacle guit per un fil conductor amb diverses escenes que finalitzarà amb sant Roc salvant Arenys de la pestilència.


També el possible i els carrers d'Arenys de Mar viuran com a seva la Pesta el dia 15, on la figura del morber tindrà un pes clau i central en aquesta edició. Però hi haurà sorpreses que es desvetllaran durant aquells dies; tanmateix, l'Associació fa una crida per a tothom que hi vulgui participar encara és a temps.