Laura Rubirola, al Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià

​La cineasta arenyenca hi presenta com a productora 'Suro', el primer llargmetratge del director basc Mikel Gurrea que competeix per la 'Concha de Oro'
|

La cineasta arenyenca Laura Rubirola presenta la seva darrera producció cinematogràfica al 70è Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià (País Basc), que comença avui divendres 16 de setembre. ‘Suro’ és el debut en el llargmetratge de Mikel Gurrea, després que el seu curt ‘Heltzear’ fos estrenat l'any passat en el Festival de Venècia i programat també en 2021 en la secció Zabaltegi-*Tabakalera del 69è Festival de Sant Sebastià. Protagonitzat per Vicky Luengo i Pol López, que encarnen a una parella que es muda al camp, ara ‘Suro’ és el primer projecte de les residències Ikusmira Berriak del Festival de Sant Sebastià, que competeix per la 'Concha de Oro' del certamen.



Laura rubirola suro

L'equip de ‘Suro’: To Folguera, Laura Rubirola, Pol López, Vicky Luengo i Mikel Gurrea. Foto: Audiovisual451.


En la pel·lícula, a punt de tenir el seu primer fill, Elena i Iván decideixen deixar la ciutat i traslladar-se al bosc per a reactivar una explotació de suro que ella ha heretat. El repartiment el completen actors no professionals de les comarques de l'Alt Empordà, Baix Empordà, la Selva o el Maresme, que es van incorporar a la producció després d'un llarg procés de càsting realitzat durant un any i mig per tot el territori català. Filmada en català, es va rodar a l'estiu de 2021 en les localitats de Darnius, Agullana, Maçanet de Cabrenys i Figueres.


‘Suro’ és una producció de Lastor Mitjana, Malmo Pictures, Nocturna Pictures i Irusoin. El film compta a més amb el suport de l'ICAA, ICEC, RTVE, Movistar +, TV3, EiTB i Filmin i la participació del Programa MITJANA de la Unió Europea i l'Ajuntament de Figueres. Després del seu pas pel festival de cinema de Sant Sebastià, A contra corriente Films estrenarà el film en cinemes el pròxim 2 de desembre.


Signen el guió el mateix Mikel Gurrea, juntament amb Francisco Kosterlitz. En l'equip tècnic destaquen el director de fotografia Julián Elizalde (‘Amb el vent’), la muntadora Ariadna Ribas o el dissenyador de so Xanti Salvador (‘La trinxera infinita’). El projecte compta amb un llarg recorregut en laboratoris de desenvolupament, com el Sam Spiegel Film Lab, i va guanyar el premi al millor projecte en el programa de residències de Ikusmira Berriak 2016. També va participar en 2018 en el tercer Fòrum d'ajuda a la producció Abycine Llança.