S'inicien els treballs de restauració de les pintures de la façana de l'Ajuntament

​Durant les pròximes setmanes, el Centre de Restauració de Béns Mobles treballarà a restaurar aquestes pintures descobertes l'any passat.
|

El descobriment, com succeeix en moltes ocasions, es va fer a partir del manteniment que es portava a terme a la façana de l'edifici de l'Ajuntament. Una vegada es va descobrir l'obra van començar a sorgir moltes qüestions al respecte, visitant in situ el passat juliol de 2021 Àngels Solé l'espai, per inspeccionar les pintures i poder extreure alguna diagnosi inicial.


Image 67225857


Avui ha començat aquest treball de restauració per part del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, amb un treball molt concret a realitzar durant les setmanes vinents. Aquesta actuació permetrà fer un treball per assolir les pintures, per donar visibilitat a la creació pictòrica i poder extreure més informació al respecte, com ara tenir una datació més exacta, quina iconografia es representa i donar el color que ha perdut per passar tant de temps darrere del revestiment actual. Així, la població podrà veure en millors condicions les pintures.


Són diverses les hipòtesis que han anat sorgint al llarg d'aquests mesos i la seva datació podria anar encaminada cap al segle XVII-XVIII. Aquestes setmanes que venen, aquests dubtes seran afirmacions i es podrà conèixer l'origen d'aquestes pintures. Una tasca important que supervisarà el Museu d'Arenys de Mar juntament amb Serveis Tècnics.