'Estiueig de Proximitat, 1850-1950' guanya el premi AMC de Museologia a la millor exposició temporal

L'Associació de Museòlegs de Catalunya va celebrar l'acte d'entrega dels Premis AMC i l'exposició temporal, amb un gran paper del Museu d'Arenys, s'emporta el primer premi.
|

El claustre del Monestir de Sant Cugat del Vallès va ser l'escenari ahir de la novena edició dels Premis AMC que organitza l'Associació de Museòlegs de Catalunya, premiant iniciatives, exposicions i professionals. Es tracta dels premis més importants en l'àmbit de la museologia a Catalunya, dotat amb una litografia de l'artista Josep Guinovart i la placa de reconeixement de l'AMC. Els premis són atorgats a partir d'un jurat de professionals associats i membres de la junta de l'entitat.


L'exposició temporal i itinerant d'"Estiueig de Proximitat, 1850-1950" va ser organitzada i produïda per la Diputació de Barcelona amb el treball del Museu d'Arenys de Mar i el Museu Municipal de Nàutica del Masnou, comissariada per Joaquim Maria Puigvert. Aquest recorregut expositiu en forma d'exposició va guanyar el premi a la categoria A com a millor exposició temporal, destinat a "prestigiar i reconèixer les aportacions més destacades en el camp de les exposicions temporals dutes a terme als museus, per tal d'assolir el desenvolupament de les funcions de la institució museística". Va ser present a l'acte el regidor de Cultura de l'Ajuntament d'Arenys de Mar, Josep Maria Pruna que va rebre el guardó.


Aquesta exposició es va poder veure l'any passat a les sales del museu arenyenc, donant visibilitat a aquest estiueig de mitjans del segle XIX fins a la primera meitat del segle XX. Fins fa pocs dies es va poder veure a l'espai Casinet del Masnou. 


Image 6487327 (2)