Comença el 51è Concurs de Teatre Amateur Premi 'Vila d'Arenys'

Vuit companyies de teatre pujaran a l'escenari dels Seràfics en una edició que comença aquest diumenge i que s'allargarà fins al 22 d'abril
|

Tot a punt per a la 51a edició del Concurs de Teatre Amateur Premi ‘Vila d'Arenys’, que comença aquest diumenge 22 de gener aquesta nova edició que enguany s’allargarà tres mesos, fins al 22 d'abril. Totes les obres es representaran el diumenge a les 6 de la tarda al Teatre dels Seràfics. L’objectiu ha estat que les representacions no coincideixin amb les obres de teatre per adults que programen al Teatre Principal.


Teatre

El certamen comença amb l'obra ‘La visita de la vella dama’. Foto: Companyia Partiquí. 


Aquest any s’han presentat al voltant d’una seixantena de companyies teatrals, fet que demostra la confiança i el renom d’aquest certamen teatral entre els grups de teatre amateur. De les vuit companyies seleccionades, n’hi ha que ja hi han participat en altres ocasions i, d’altres, ho faran per primera vegada. Durant aquest període, també s’aturaran durant la Setmana Santa així com el cap de setmana en què es representi “George i Margaret”, l’obra que està inclosa en els actes de celebració del 50è aniversari del concurs que es va commemorar l’any passat.


La primera representació serà aquest diumenge 22 de gener amb la companyia Partiquí de Barcelona amb l’obra ‘La visita de la vella dama’ de Friedrich Dürrenmatt. L’obra narra la història de Clara Zachanasian, una dona gran multimilionària, que torna a Gullen, al seu poble natal. La dona promet una gran inversió als seus habitants, però tot a canvi que es faci justícia en un assumpte. L’obra, per tant, pretén reflexionar sobre el preu que tots podem tenir o no per aconseguir una fita determinada o si els diners ho poden comprar tot. 


Seguiran ‘Innocència’ del Grup d’aquí i d’allà de Molins de Rei; ‘La cançó de les mentides’ del Grup de Teatre Paranys de Sant Joan de Vilatorrada; ‘M’esperaràs’ del Casal Corpus Grup de teatre de Barcelona; ‘Bojos per la pasta’ d’Inestable Ceretana de Teatre Puigcerdà; ‘Un cop l’any’ del Grup de Teatre Tàndem de Santa Perpètua de Mogoda; ‘La Taverna de la Rosita’ del Grup Qollunaka teatre de Terrassa i, finalment, ‘Molt soroll per no res’ del Grup de Teatre d’Amics de les Arts de Terrassa.