Arenys de Mar ha acollit 12 rodatges de sèries, anuncis i pel·lícules

Forma part de la plataforma Maresme Film Comission que ofereix localitzacions per rodar
|

Arenys de Mar és un dels 26 municipis del Maresme que el darrer any han acollit rodatges de pel·lícules, anuncis i produccions perquè formen part de la Maresme Film Comission (MFC), organisme que depèn del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, que atén les peticions de rodat-ges de les productores. L’evolució dels rodatges al Maresme ha augmentat espectacularment el darrer any i Arenys no en podia ser una excepció, tot i que les propostes de localitzacions que ha fet l’ajuntament són mínimes. Malgrat això a casa nostra hi ha hagut dotze rodatges, algun dels quals ha obligat a regular el trànsit, i això també ha com-portat un ingrés per l’ocupació de carrers.


Filmació al port   fc

Un vaixell de pesca acollint un rodatge al port d’Arenys.


En concret, s’han rodat tres sèries de les grans plataformes. Netflix va rodar ‘El cuerpo en llamas’ una sèrie protagonitzada per Úrsula Corberó i Quim Gutiérrez, que encara no s’ha estrenat, que va tenir com a lloc de gravació el restaurant Portinyol. Movistar va rodar ‘La Mesías’ a la discoteca Johnny’s, tant a l’interior com a l’exterior, que tampoc s’ha estrenat. Sí, en canvi, es pot veure a Amazon Prime la sèrie ‘Sin huellas’ que es va rodar al cementiri. També s’han fet curtmetrates de ficció, com ‘El cantar de las calles’ que es va filmar al carrer d’Andreu Guri. Els programes televisius també han tingut filmacions, com el programa ‘Indians’ de TV3 que es va rodar al cementiri, ‘Motards’ que es va filmar a diversos carrers i el programa ‘Wind N’Miles’ que va tenir com a escenari les instal·lacions de Varador 2000.



A banda, també s’han fet gravacions d’espots publicitaris al Port d’Arenys per promocionar els supermercats Aldi, al pàrquing del Xifré es va rodar un espot de FDJ i al xiringuito Justo. També s’han triat localitzacions per fotografies comercials a la platja i al port. La Maresme Film Comission facilita la tasca a les productores i els ofereix desenes de localitzacions. Al llarg del 2022 es van fer 228 rodatges de 114 produccions diferents, el que suposa haver d’estar 298 gravant a 26 municipis maresmencs. L’organisme ha rebut més de 400 peticions, el que ha suposat un increment del 25% respecte a l’any anterior. Des de l’entitat, Albert Roca, un dels gestors de la MFC consideren que “la clau no només és trobar l’espai, sinó incentivar la seva arribada i acompanyament”. El municipi més demanat ha estat Mataró, que ha estat el plató de 61 rodatges.