Arenys es prepara per a una revetlla de Sant Joan amb molta festa

La tradicional arribada de la Flama, Fira del Solstici i música marcarà la revetlla
|

Jaume Sisa deia: “La nit de Sant Joan és nit d’alegria. Estrellat de flors, l’estiu ens arriba de mans d’un follet que li fa de guia”. I Arenys de Mar fa setmanes que ha preparat amb detall una de les principals festivitats del calendari, amb la regidora Míriam Puig al capdavant de Festes, per crear un divendres 23 atapeït d’activitats.


MG 5903

L’arribada de la Flama del Canigó encendrà la revetlla.


La Flama del Canigó 

L’expedició sortirà el 22 de juny d’Arenys de Mar amb la intenció de fer el cim i poder fer-ho a les 12 de la nit per fer la regeneració de la Flama. Es tracta de caminar durant set hores de pujada i sis hores més de baixada. La resta d’aquesta expedició arenyenca, com ja és tradició, pujaran en autocar i diversos cotxes més ben d’hora del matí amb destí Coll d’Ares. Serà en aquell moment de retrobaments i també de l’arribada de la Flama. S’espera que unes cent persones vagin com a comitiva arenyenca, per fer una posterior parada com marca la tradició a Espinavell, Sant Salvador de Bianya, emplaçament on deixaran la flama al cementiri davant les autoritats de la Vall.


Les parades posteriors són Sant Feliu de Pallerols, Amer i Vallgorguina, continuant fins a Can Jalpí d’Arenys de Munt, tot arribant a les 21 hores a l’Ajuntament d’Arenys de Mar, amb lectura de manifest i encesa del peveter. És una tradició plena d’històries, vivències i moments, amb 42 anys d’expedicions. Al principi, dècada dels seixanta, ja es feia el viatge, però de manera més clandestina. Serà amb el relleu d’en Josep Bellsolell que agafa aquesta forma com a pas previ de la revetlla de Sant Joan. A finals de juny, concretament del 16 al 25, es farà una exposició fotogràfica de la Flama del Canigó a la sala de botes del Calisay.


La festa arriba amb la nit 

Arenys de Mar fa setmanes que va tancar l’agenda d’actes festius per a la nit de Sant Joan, començant amb la tradicional Fira del Solstici que es podrà trobar del 23 al 25. La revetlla festiva començarà quan caigui la nit, tot just després de l’encesa de la foguera a la platja. Davant d’aquesta zona de la Picòrdia, a la plaça de les Palmeres i organitzat per la Regidoria de Festes i la Colla de Gegants d’Arenys de Mar, donarà pas a l’orquestra CapiNas i música durant tota la nit fins ben entrada la nit. El mes de juny finalitzarà amb la Crema de la bóta a la plaça de l’Església com ja és tradició per Sant Pere, el 29 de juny, vigília de sant Marçal, recordant que fa més de quatre segles que l’església de Santa Maria fou consagrada.