La Pesta tornarà als carrers

Geganters i Patronat també preparen novetats per Sant Roc
|

La Pesta a Santa Maria d’Arenys tornarà aquest 15 d’agost als carrers del nucli antic amb un recorregut entre el carrer d’Avall fins a la plaça de l’Església, on hi haurà l’escena final. L’objectiu és que Arenys de Mar retorni al segle XVI en el moment en què la població va patir l’arribada de la pesta que va donar lloc al vot de vila a Sant Roc. Aquesta recreació històrica retornarà íntegrament als carrers —l’any passat es va fer una experiència immersiva a la plaça de la Sardana— amb un recorregut semblant a una processó que passarà pels carrers d’Avall, del Tossol, el rial de sa Clavella, on es combinaran amb diverses escenes en llocs molt concrets.


Pesta12   xs


L’any passat la Pesta va comptar amb la col·laboració del voltant de 200 voluntaris. Des de l’organització es pretén superar aquesta xifra i ja s’han obert les inscripcions per a tothom qui vulgui participar-hi. Qui vulgui pot omplir el formulari a través del web de La Pesta (lapestaarenys.cat) en què es vol conèixer si ja han participat anteriorment en aquesta recreació o quin és el paper que els hi agradaria fer. En aquest sentit, des de fa set-manes ja es fan tallers d’expressió per tal de donar aquelles nocions bàsiques a tothom qui vulgui participar-hi.


Novetats de la Nocturna

D’altra banda, l’Associació de Geganters també prepara diverses novetats de cara a la Cercavila Nocturna del 14 d’agost. Després de l’èxit de públic l’any passat a la Riera, enguany s’ha optat per un circuit per carrers amples: des d’Arxipreste Rigau fins a la plaça de l’Església, passant per la banda de ponent de la Riera. Cal destacar que, com en el cas de la Pesta, el circuit comptarà amb zones d’accessibilitat per a persones amb diversitat funcional. A més, la colla ha arribat a un acord amb Gin Xoriguer per a la distribució de pomada de Menorca, que ja es podrà tastar a la barra de la revetlla de Sant Joan, que porten els geganters.


Inscripcions de macips

Pel que fa al Patronat de Sant Roc, també està immers en la preparació de la festa. En aquest sentit, el pròxim 24 de juny a mitjanit s’obriran les inscripcions per fer de macip i macipa al web macips.cat. Finalment, les tres entitats preparen diverses accions con-juntes de cara a Sant Roc que encara no s’han publicat.