Comencen els actes de la Festa Major!

Tot a punt per a celebrar els actes de la Festa Major de Sant Zenon, del 7 al 10 de juliol
|

Compte enrere per l’inici de la Festa Major de Sant Zenon on Arenys de Mar gairebé es paralitzarà com és costum durant quatre dies per gaudir al màxim d’una festa ja preparada des de fa mesos per part de la Regidoria de Festes, però amb un consistori totalment renovat, tot esperant possibles novetats de cara l’any vinent.


MG 7724


De divendres dia 7 de juliol fins dilluns, diferents espais de la vila es convertiran en epicentre de trobada, d’estiu amb ambient festiu, amb una agenda plena d’activitats des de l’inici del dia fins a la matinada, tot començant els dies previs amb els preparatius i veient com la maquinària s’engega amb el pregó de Festa Major a les 20:30 a càrrec aquest any del programa de Ràdio Arenys, ‘El Dominical’, que enguany compleix trenta anys en antena.


Amb el tret de sortida, la música, com és tradició, marcarà la pauta, trobant la zona de la platja i la zona coberta de la riera com les dues localitzacions claus, juntament amb la placeta, sense oblidar la fira d’atraccions que començarà la seva activitat uns dies abans amb la tradicional i esperada enramada de la plaça de l’Església, tenint de nou una nova edició del Correbars de dissabte tarda, juntament amb la trobada de gegants i la posterior cercavila de diumenge.


En paral·lel, els actes religiosos tindran un paper indispensable. Enguany, dissabte serà moment de les Completes a l’Església de Santa Maria i el posterior cant de l’Himne a Sant Zenon. La pirotècnia continua amb un pes important, deixant color, so i foc, gaudint d’uns focs artificials que es podran veure per molts indrets d’Arenys de Mar el diumenge —amb la batucada prèvia—, amb la tronada que es realitzarà el dia anterior.


Les barraques de 2023 tenen un cartell eclèctic, començant  amb la novetat del cartell creat per Alba Güell i amb una programació que anirà de Diazepunk, passant per P.A.W.N. Gang, Angangas, arribant a una figura que és sinònim de Sant Zenon, Miquel del Roig. Diumenge serà moment de visita a la placeta i seguir el ritme d’un dels moments cabdals. Dilluns començarà amb la missa de difunts, inflables i el concert de Saritas al voltant del mercat, marcant el final la cercavila i el concert d’Adàmaris.