La Nocturna 2023 comptarà amb els gegants bojos del Carnaval de Solsona

Ja s'ha anunciat el recorregut, un sopar previ, un mocador commemoratiu i dos punts reservats per a persones amb diversitat funcional
|

Després de l’experiència del 2022, on es va apostar per fer La Nocturna íntegrament a la Riera d’Arenys, la Junta de l’Associació de Geganters i la comissió organitzadora han cregut convenient renovar el recorregut de La Nocturna 2023 per espais oberts i diàfans que permetin una bona circulació i accessibilitat de grans masses de gent. Tanmateix, la Riera tenia l’inconvenient de ser un espai massa gran on la música de les xarangues i els elements sorpresa no lluïen prou per a l’amplitud de l’espai.


Nocturna 3  xs

El final de la Nocturna de l'any passat a la plaça de l'Església. Foto: Xavi Salbanyà. 


Un nou recorregut 

Arran de la bona experiència del 2022, s’ha decidit que el recorregut no es mantindrà en secret com era habitual, sinó que es farà públic perquè la gent pugui decidir des d’on la vol veure si no segueix la cercavila. Aquest any s’aposta per un recorregut en carrers amples, però prou estrets per poder fer lluir més els elements de so, llum i efectes especials. El recorregut serà el següent: l’inici serà a la part baixa del Parc de Lourdes amb Arxipreste Rigau per aprofitar la gran confluència entre aquest carrer i el de Santa Clara. Tot seguit es passarà pel carrer de Santa Clara, d’Auterive amb la gran esplanada de davant de l’edifici Xifré, carrer d’Anna Maria Ravell, rial de Sa Clavella fins al pas de Sota estudi per entrar a la plaça de l’Església. 


WhatsApp Image 2023 07 21 at 15.41.35

El recorregut comença al carrer d'arxipreste Rigau fins a la plaça de l'Església. 


Major accessibilitat 

L’any 2022 hi havia 5000 persones a la Riera per la Nocturna. Això va permetre una major accessibilitat per a públics ben diversos. Per mantenir aquesta bona accessibilitat aquest any també s'instal·laran punts d’accessos controlats i reservats per a persones amb diversitat funcional al rial de Sa Clavella cantonada amb Anna Maria Ravell i davant de la Biblioteca. Per accedir-hi, les persones beneficiàries hauran d’acreditar la seva situació.


Una colla convidada

A més, aquesta vegada la Nocturna comptarà amb la participació d’una colla gegantera, els Gegants Bojos del Carnaval de Solsona que ja havien de venir pel 25è aniversari de la Nocturna, però no va ser possible. Són gegants de festa i que ja surten de nit. És la primera vegada que hi ha una colla convidada per a la Nocturna. Si va bé, no descarten convidar altres colles altres anys. 


Gegants – Carnaval de Solsona

Els gegants bojos del Carnaval de Solsona. Foto: Carnaval de Solsona. 


El sopar 

A partir de les 8 del vespre podeu venir a sopar un entrepà a la zona nova coberta de la Riera. El tiquet del sopar inclou el mocador commemoratiu de la Nocturna 2023. Podeu comprar els tiquets del sopar a les parades de marxandatge de geganters o a la Farmàcia Abril a partir del dia 1 d’agost.


El mocador

Enguany també s'estrenarà un element per a fer La Nocturna més popular: un mocador amb l’emblema de La Nocturna 2023! Es podrà adquir i portar amb la colla d’amics. Cada any serà diferent. 


La pomada

Aquest any els geganters han començat una col·laboració amb Destil·leries Xoriguer per a la distribució de pomada de Menorca, que ja es pot beure a les barres de les festes populars d’aquest estiu. Hi seran en format ampolleta i servida en got des del tirador.