Arenys de Munt exhibirà les pintures de Francesc Casellas i Tutó

Del 13 al 29 d'octubre una exposició retrospectiva ensenyarà l'obra pictòrica del pintor arenyenc que ha estat exposat amb Ramon Casas, Isidre Nonell o Joan Colom
|

Amb una gran exposició que obrirà del 13 al 29 d’octubre a la Sala Mercè Paluzie d’Arenys de Munt, la Regidoria de Cultura vol exposar una retrospectiva de la seva obra pictòrica en els diferents vessants, així com destacar el factor humà d’en Casellas. Fill d’aquesta localitat i molt vinculat amb l’àmbit laboral, social i cultural. 


Cartell


Viatjant, pintor, dibuixant artístic, autodidacta per excel·lència, poeta de paisatges, pobles rurals, fidel als seus colors, que relataven amb les seves pinzellades el que més estimava. Amb sentiment va aconseguir el que veien els seus ulls, transmetent amb forma i color un paisatge viu, en què et convidava a entrar i formar part d'aquell entorn. La llum i sobretot el cel en forma tempestuosa, són una bona mostra. Casellas va començar la seva trajectòria com a pintor molt jove, influït per l'art figuratiu i per l'escola Olotina.


Els seus preferits eren paisatges al descobert, pobles rurals, ermites, masies localitzades a la Garrotxa, Ripollès, Alt Urgell, Vall d'Aran i altres, però sobretot els voltants del Montseny en tots els seus vessants. Tot i la seva encertada dedicació a la pintura, Casellas es va fer un nom amb els seus dibuixos de la mateixa temàtica, però amb una tècnica única amb “bolígraf de punta fina BIC” amb resultats d'autèntiques meravelles.


En ella si podien veure quadres i dibuixos de l’artista en què serà la més extensa que s’hagi fet d’en Casellas on hi haurà dos grans quadres mai exposats en públic, així com d’altres de col·leccions particulars i familiars de l’artista. És una retrospectiva de pintures i dibuixos que en el possible ens remuntarem des dels seus inicis fins al final de la seva vida. La seva obra s'ha exposat al costat de Joan Colom, Isidre Nonell i Montoriol, Ramón Casas, Dehesa, Concha Ibáñez i Ricard Opisso en exposicions col·lectives. El que trobareu en aquesta exposició és una àmplia mostra del seu llegat pictòric.