Jana Gómez i Joan Arnijas són els nous pubilla i hereu d’Arenys de Mar

Gisela Fors és la pubilleta i Hernan Villaseca, l’hereuet, mentre que la dama és Laia Gómez
|

Arenys de Mar ja té els seus nous representants del Pubillatge 2023. L’acte es va fer en un Teatre Principal ple de gom a gom on van assistir familiars, amics, i representants del Pubillatge d’altres municipis del Maresme i d’arreu de Catalunya i fins i tot Andorra. L’emotivitat va ser la tònica tant del comiat dels fins fa poc representants arenyencs com també de la ben-vinguda als actuals.


Nou pubillatge arenyenc   xs

Joan Arnijas, Jana Gómez, Laia Gómez, Gisela Fors i Hernan Villaseca. Foto: Xavi Salbanyà. 


Jana Gómez, que durant el darrer any ha exercit com a Dama, continuarà vivint la tradició com a Pubilla de la nostra vila. Té 19 anys i estudia Relacions Laborals. Afirma que per ella va ser una sorpresa, ja que no s’esperava ostentar títol. Entre les coses que la van portar a decidir presentar-se de nou hi ha el fet que durant l’any passat no va poder gaudir de totes les sortides per qüestions laborals i personals, sobretot a l’estiu que és quan hi ha més activitat. Ara té més disponibilitat.


La nova Pubilla tindrà al seu costat Laia Gómez, com a Dama. És la primera vegada que forma part del món del Pubillatge des de dins i afirma que tenia moltes ganes de viure l’experiència des de petita. Actualment, estudia Teatre Musical i és molt aficionada a la dansa i al ball. El nou Hereu és Joan Arnijas. Té 23 anys i estudia Educació Primària. En el moment de la proclamació no va poder assistir a l’acte perquè es trobava fora en un viatge que ja tenia programat.


La Pubilleta i l’Hereuet són Gisela Fors i Hernan Villaseca. En el cas de la Gisela, des de petita ha viscut molt de prop el món del Pubillatge, ja que la seva germana va ser Dameta i Pubilleta. Tant la Gisela com l’Hernan afirmen que tenen moltes ganes que, gràcies a aquests càrrecs, puguin conèixer molts pobles, la seva gent i les seves tradicions. Els candidats van haver de fer uns exàmens i també es va fer una votació popular, com en els darrers anys. Aquestes votacions compten un 33% del resultat de l'elecció. La resta de la puntuació es determina mitjançant una prova escrita (33%) i una d’oral (33%).


Durant l’acte de proclamació al Teatre Principal es van acomiadar en Quim Fuentes, l'Elna de Antonio, en Sàgar Vilanova, en Pol Torrentó i la Mar de Antonio després d’haver estat representant durant tot Arenys del Mar arreu de Catalunya. En el cas de Mar de Antonio, però, encara seguirà uns mesos més com a Pubilla del Maresme. A més, a l’acte també va assistir la pubilla d'Arenys de Mar 2021, Gemma Giménez Riera, que actualment és la Pubilla de Catalunya fins a mitjans d’aquest mes de novembre. L’acte de proclamació del nou Pubillatge nacional es farà a Falset els dies 17, 18 i 19.