Arenys surt del confinament pendent de la crisi econòmica

Han mort 37 persones per la Covid-19 i hi hagut 174 positius a la vila
|

Arenys ha començat a sortir del confinament dictat pel Govern central a través d’un estat d’alarma a causa de la pandèmia de la Covid-19. El balanç de morts oficial a Arenys de Mar ha estat de 37. Com que només es compten les defuncions hospitalàries, la mortalitat del virus ha estat superior. A banda, Arenys de Mar ha sumat 174 casos positius i 910 sospitosos, dades que converteixen la vila en la cinquena població del Maresme amb més incidència del coronavirus. Arenys de Munt ha tingut 61 positius i 350 sospitosos. 


Canet de Mar és el municipi de la comarca amb més mortalitat i afectació en proporció als seus habitants. No obstant això, la Generalitat va demanar al Govern central que dividís Catalunya en regions sanitàries i no en províncies, cosa que va crear una frontera entre Canet i Arenys i va dividir la comarca en dos. Això es va fer evident perquè la regió sanitària de Girona a la qual pertany Canet va passar de fase de desconfinament abans que Arenys i la policia local va posar controls a la frontera de la platja per evitar que la gent que passejava canviés de terme municipal. 


1a

La frontera entre Arenys i Canet a la platja del Cavaió.


Aquesta absurda frontera ha fet que des del dia 1 de juny, els canetencs poden banyar-se a la platja del Cavaió i els arenyencs encara no. La Policia local ha identificat durant l’estat d’alarma 3.653 persones, i d’aquestes n'ha denunciat 505. El 44,79% de les persones identificades tenien la residència fora d’Arenys de Mar. Durant el confinament també s’han reproduït les trencadisses de vidres de cotxes a diferents punts del municipi. 


Tot el personal municipal i els residents i empleats de les residències d’avis es van fer el test i van donar negatiu. Malgrat això, l’Ajuntament ha funcionat a mig gas, especialment en l’àmbit de la neteja perquè el personal de la brigada ha treballat amb la meitat dels efectius fins a finals de maig. Això ha provocat queixes dels veïns per l’augment de la sensació de brutícia


La principal preocupació ara és l’econòmica. L’Ajuntament ha quedat molt tocat en ingressos, el nombre d’aturats ha crescut molt i les famílies necessitades, també. El panorama és negatiu, però ni tan sols això ha fet que hi hagi unitat política entre govern i oposició municipal.