Els ajuts municipals a les empreses oscil·laran entre els 500 i 800 euros

En total es repartiran 74.100 euros entre aquells que ho sol∙licitin a partir de l’agost
|

L'Ajuntament aportarà una primera línia especial de 74.100 euros per ajudar les empreses i negocis d'Arenys de Mar que hagin sortit perjudicats durant la pandèmia. Per adjudicar-los, s'han establert unes bases fetes amb el consens de tots els partits polítics que es van aprovar per ple. Els diners han sortit d'àrees que tenien projectes que no s'han fet o que no s'executaran i es poden demanar a partir de l’agost, una vegada passat el període d’exposició pública. 


El regidor de Promoció Econòmica, Quim Mas, reconeix que la quanitat pot semblar petita, ja que si totes les empreses de la vila demanessin diners en tocaria molt pocs per cap. En aquest sentit, afirma que es tiraran endavant altres partides més endavant per donar un impuls sector empresarial i comercial de la vila o buscar altres vies, com per exemple, una subvenció en el rebut de la recollida comercial. Mas també posa en relleu que no s'ha cobrat la taxa d'ocupació de via pública per les terrasses ni la del mercat setmanal durant el confinament. Per aquest motiu, Mas afirma que en realitat la quantitat que es destina a aquesta primera línia d'ajudes a comerços i empreses és superior als 74.100 euros. 


Botiga roba   xs


Les empreses i comerços de la vila podran sol·licitar aquests ajuts.


L'Ajuntament també compta amb una ajuda econòmica d'uns 60.000 euros de la Diputació, una part dels quals podria anar també al sector comerç. Tot i això, el regidor afirma que serviran segurament per cobrir despeses extra com ara la compra de mampares o mascaretes


Les empreses i comerços que vulguin optar a diners d'ajuda d'aquesta primera línia han de complir un seguit de requisits, com ara que l'activitat estigui destinada als autònoms i microempreses. Han de demostrar que han tingut pèrdues en comparació amb el mateix període respecte al 2019. Entre el 25 i el 49% de pèrdues es donaran 500 euros, del 50 al 74% seran 600 euros, del 75 al 99% seran 700 euros, i si ha estat al 100% seran 800 euros. 


L'Ajuntament d'Arenys de Munt també ha obert una primera línia d'ajudes al comerç i empreses de 90.000 euros. Al marge d’aquesta, al municipi veí també s’ha obert una altra per la modernització del comerç, s’està treballant per mirar de compensar el cobrament del servei de la brossa als comerços tancats i s’ha permès l’ampliació de les terrasses i han posat en marxa la campanya ‘Tu i jo Arenys de Munt’ que té per objectiu potenciar el comerç local i de proximitat.