El Patronat de Sant Roc presenta el protocol sanitari dels macips

​S'adequarà la festa a l'ús de gel i màscara, augmentant la distància de seguretat i guardioles pels macipets
|

El Patronat de Sant Roc va presentar ahir el protocol sanitari que seguiran els macips per renovar el vot de vila el pròxim 16 d'agost. En un document fet públic a través de les xarxes socials, s'estipulen les diferents mesures que l'entitat ha pensat per celebrar la festa de Sant Roc amb un mínim de seguretat enfront de la Covid-19. 


MacipsTambé s'ha anul·lat la tradicional ruixada d'autoritats a la plaça de la Vila. 


Com a mesures principals hi ha l'ús de gel hidroalcohòlic i màscara per a tots els participants. En aquest sentit, el Patronat va presentar les màscares per a macips, collaboradors, balladors de la Dansa i públic en general la setmana passada. També es mantindrà la distància de seguretat, especialment a dins els recintes del Calisay -on els macips es canvien- i a l'església, on tenen lloc els actes solemnes de la celebració. En aquest segon cas, l'aforament serà limitat tant a l'Ofrena del matí, com a l'Ofici de la tarda. Els macipets portaran guardioles que no es puguin obrir, de tal manera que no podran tocar els diners que s'hi posen a dins.


La cercavila dels 122 macips i 32 macipets pels carrers i cases de la vila patirà alguns canvis. Els veïns hauran de rebre en el portal als macips per evitar aglomeracions de persones en espais petits. L'administrador gros del Patronat de Sant Roc, Emma Torrentó, recomana als arenyencs que rebin els macips al portal de casa, si és que no tenen jardí o eixida. Molt especialment, recomana demanar la visita prèviament a través del formulari 'Vull que vingueu a casa', el correu electrònic santroc@votdevila.cat o anant al casalet durant aquesta setmana de 16 a 20 hores. D'altra banda, a la tarda s'han anul·lat tant la cercavila conjunta amb els gegants, com la ruixada a les autoritats, per evitar aglomeracions. 


La Dansa d'Arenys, que des d'aquest any també s'integra dins el Patronat de Sant Roc, també patirà canvis. Com ja vam anunciares gravarà uns dies abans a l'església a porta tancada i es projectarà després de l'Ofici i al Teatre Principal. Dotze parelles seran les encarregades de ballar-la per Sant Roc, un ball que també ha patit modificacions amb protocols específics per garantir la seguretat dels dansaires.