Costelles de porc al forn

|

Ingredients per a 4 persones

Costelles de porc
Ceba
Patates
Per macerar:
Oli d'oliva
Pebre
Romaní
Orenga

1/2 sobre per macerar "al limón" (Mercadona)


Web cuinasetembre2020a


Preparació 

Primer de tot hem de posar a macerar les costelles. En un tupper o recipient bastant gran posem totes les costelles que prèviament haurem salat. En un bol petit posem tots els ingredients de la maceració: oli d'oliva, pebre, romaní, orenga (podeu posar totes les herbes aromàtiques que us agradin o tingueu per casa: farigola, estragó...) i mig sobre de pols de macerar "al limón" que podeu trobar al Mercadona. Cal remenar-ho bé i després amb un pinzell de cuina aneu pintant totes les costelles per totes bandes i, si us sobra maceració, també ho poseu per sobre les costelles. Ara cal deixar-ho reposar a la nevera. Com més estona ho tingueu més sabor tindran les costelles. Com a mínim heu de deixar passar 30 minuts. En una sabata de forn posem un llit de ceba tallada, a sobre hi posarem les costelles i per sobre el suquet que ha quedat de la maceració. I ho posem dins del forn a 150° durant 45 minuts. Tallem les patates a dauets petits i les salem. Passats els 45 minuts afegim les patates per sobre les costelles i ara apugem la temperatura del forn a 180° i ho deixarem uns 40-45 minuts més. I ja ho podreu servir. Bon profit! 


I més coses...
Salmorreta
La salmorreta és una salsa essencial per arrossos, paelles i fideuàs.
Necessitem:
10 alls
3 nyores
1 pessic de safrà
5 tomàquets ratllats
En una paella amb un raig d'oli posem els alls tallats i els daurem una mica, afegim les nyores, que haurem obert i tret les llavors, i el safrà. Fregim una mica. Ara afegim els tomàquets i ho deixem reduir. I finalment ho triturem.