Tarta tatin

Descobreix la nova recepta de la cuina fàcil a casa amb Estrella Morales
|

Els ingredients

Per a 4 persones:

8 pomes Golden

300 g de sucre

300 g d’aigua

200 g de mantega

1 branca de canyella

1 làmina de pasta de full


Tatin


Preparació

Avui un pastís fàcil de fer i per a mi, el meu preferit. Primer de tot heu de fer un caramel daurat amb 100 grams de sucre. Quan estigui fet, l’aboqueu dins del motlle rodó que anirà al forn. Repartiu bé tot el caramel. Ho reservem. Pelarem totes les pomes, els hi traiem el cor i les podem tallar a quarts. Si les pomes són molt grans, feu els talls una mica més petits. Això al vostre gust. 


En un cassó gran o olla petita posarem els 300 g d’aigua, els 200 g de mantega, la branca de canyella i la resta del sucre. Ho posarem al foc i ho deixem fins que es desfaci la mantega. Un cop desfeta, ara afegim la meitat de les pomes i les coem a foc suau uns 8 o 10 minuts fins que estiguin toves. No han de quedar desfetes. Traiem les pomes del cassó. I en el mateix líquid afegim ara l’altra meitat de les pomes i fem el mateix procediment.


Ja tenim totes les pomes cuites i fora del cassó. Les posarem dins del motlle rodó que tenim amb el caramel. Les hem de posar molt ben posades i ben juntes, que no quedin espais entre les pomes. Tallem la làmina de pasta de full a la mida del motlle. La punxem amb una forquilla i tot seguit la posarem per sobre de les pomes. Ho fiquem al forn a 200° fins que la pasta estigui daurada. Desemmotlleu-ho girant el motlle. Serviu-la tèbia. Amb crema de llet al costat, gelat… o sola. Bon profit!