Els Gaudí també seleccionen el curtmetratge 'Vera'

L'Acadèmia del Cinema Català elegeix el treball de Laura Rubirola per a la primera ronda dels premis del 2021
|

El curtmetratge 'Vera' de la cineasta arenyenca Laura Rubirola ha estat seleccionat per l'Acadèmia del Cinema Català per competir en la 13a edició dels Premis Gaudí del cinema català. La comissió de curtmetratges ha estat l'encarregada de seleccionar els treballs que aspiren a la nominació dels Premis, que competiran a la cerimònia del 2021. El curt de Rubirola, per ara, competeix amb altres 14 treballs. El dimecres 16 de desembre, data d'inici de la primera ronda de votacions dels acadèmics, es donaran a conèixer el calendari de la cursa, un primer balanç de les estrenes de cinema català del 2020 i alguns detalls de la gala de lliurament dels guardons.


Ver3


Just ahir ens fèiem ressò que aquest curt també ha estat seleccionat per l'Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas per competir en la 35a edició dels Premis Goya del cinema espanyol. En aquell cas, el curt de Rubirola, per ara, competeix amb altres 15 en la categoria de ficció. Aquests curtmetratges podran ser votats durant les setmanes vinents per tots els acadèmics, que elegiran els que finalment opten als Premis Goya 2021.


El film narra la història d'una dona al voltant de la cinquantena que fa de netejadora en unes oficines a la nit i comença a descobrir la vida d'un home a través dels seus objectes personals de l'escriptori, però a qui no coneix personalment. La història va néixer de la mateixa experiència de la directora, quan vivia amb un company de feina i comptaven amb una persona que acudia a l'habitatge a netejar, però que no van conèixer mai en persona.