​El govern revisarà el reglament de participació ciutadana

​La regidora, Laia Martín, respon al comunicat de l'aplec d'Entitats sobre la contractació d'una empresa que faci un estudi
|

La regidora de Participació Ciutadana, Laia Martín, ha anunciat al programa 'El Dominical' de Ràdio Arenys que el govern està immers en un procés de revisió del reglament de Participació Ciutadana. Aquest reglament data de l'any 2000 i, segons Martín, "hi ha hagut prou canvis legislatius i socials per haver-lo de revisar". Segons ha avançat, ja hi ha un primer esborrany que haurà de passar la revisió dels serveis jurídics municipals. Un cop estigui llest s'obrirà un procés participatiu per acabar-lo de perfilar.


Participacio

La tècnica de Participació, Laura Espinasa, i la regidora, Laia Martín. 

Foto: Ajuntament d'Arenys de Mar. 


En la seva intervenció radiofònica, Martín ha respost al comunicat de l'aplec d'Entitats on es denuncia que l'Ajuntament externalitzi la participació ciutadana. Martín ha explicat que la tècnica de l'àrea també ha de fer tasques per a Igualtat, Gent Gran i Drets Civils, per la qual cosa no té temps dins la seva jornada laboral de fer un estudi ben fet. La regidora ha afirmat que cal fer una diagnosi sobre la percepció de la convivència a la vila i que per això es va contractar una empresa per fer l'estudi. 


L'estudi compta amb una enquesta i amb entrevistes a les entitats per aportar una part més qualitativa. Aquesta part requereix, a criteri de Martín, que ho facin professionals amb coneixement tècnic. Pel que fa a la crítica sobre els consells sectorials, la regidora ha afegit que el Consell de Cultura ja està constituït. El Consell de Vila està recollit al reglament de Participació Ciutadana i l'objectiu del govern és activar-los tots.