L'Ajuntament reestructura l'àrea de Medi Ambient i completa la plantilla d'Urbanisme

​Es preveu que els serveis tècnics municipals posin fil a l'agulla amb els retards de llicències d'obres que s'acumulen des de fa un any
|

L’Ajuntament d’Arenys de Mar ha reorganitzat els recursos humans de l’àrea de Medi Ambient. El fins ara tècnic de l’àrea, Jordi Simó, ha estat promocionat a cap de departament. Es dóna la circumstància que la fins ara titular, Inés Malleu, ha passat a treballar a serveis tècnics com a arquitecta tècnica. Aquesta plaça havia quedat vacant per jubilació del seu titular. Malleu volia fer el canvi i Recursos Humans el va autoritzar.


WhatsApp Image 2020 11 20 at 17.04.07La plaça de TAG d'Urbanisme duia un any sense ser ocupada. Foto: Carlos Cano. 


El govern al seu torn va proposar a Simó que es fes càrrec de dirigir l'àrea de Medi Ambient, després de molts anys com a tècnic, cosa que aquest va acceptar. Paral·lelament, la regidoria va fer les entrevistes per fer tècnic a candidats provinents de la borsa de treball del Consell Comarcal del Maresme. Segons va explicar la regidoria Ona Curto al darrer ple municipal, la nova tècnica és geògrafa de formació i té un perfil capaç de gestionar la prevenció d'incendis o la cartografia dels rials. En aquest sentit s'ha fet càrrec de redactar la sol·licitud per la subvenció demanada a l'ACA per arranjar els rials del Sapí, del Bareu i d'En Botifarra.


D'altra banda, l'àrea d'Urbanisme també veu la plantilla completa a final d'any. El pròxim 15 de desembre, la Tècnica d'Administració General (TAG) d'Urbanisme, Marta Cortés, es reincorpora d'un període en excedència. El departament ha estat més d'un any sense ningú ocupant aquesta plaça. Segons va explicar, l'alcaldessa Annabel Moreno al ple, cap dels candidats a ocupar-la va aprovar les proves generals i específiques abans que Cortés anunciés el seu retorn.


Amb la TAG d'Urbanisme i les tres places d'arquitecte cobertes, els serveis tècnics municipals es poden tornar a posar en marxa. Fins ara, la secretaria municipal havia assumit algunes tasques. Tanmateix, l'Ajuntament d'Arenys de Mar acumula un retard d'un any per donar llicències d'obres, ja que dels tres arquitectes que hi havia al servei a principi d'any, dos van ser baixa per maternitat i un tercer, el que es va designar per trobar habitatge social, va marxar en comissió de servei a un altre ajuntament.