La Unió Europea aprova una reducció del 7,5% de la pesca al Mediterrani Occidental

​Els ministres de pesca suavitzen la proposta inicial, d'una reducció del 15% pel 2021, que preocupava als pescadors d'Arenys
|

Avui dijous, a les 8 del matí, el Consell de ministres d'Agricultura i Pesca de la Unió Europea ha anunciat un acord sobre les quotes pesqueres pel 2021. La reunió ha durat gairebé 48 hores i ha estat marcada per la incertesa derivada de la manca d'acord amb el Regne Unit sobre la pesca a la mar de la Gran Bretanya a partir del primer de gener. Els ministres de Pesca de la Unió Europea van començar el dimarts la negociació de tres reglaments: els Totals Admissibles de Captures i quotes a l'Atlàntic i la Mar del Nord, així com els de les aigües profundes (2021-2022) i el pla de recuperació de la pesca en la mar Mediterrània.


MG 7747a



Com cada any, els ministres del ram s'han reunit durant dos dies i dues nits per a acordar les quantitats que cada país pot pescar de cada tipus de peix per a l'any vinent. En l'acord subscrit entre els 27 països membres, Espanya ha aconseguit reduir del 15% -segons la proposta inicial- al 7,5% la reducció d'activitat plantejada en el marc del pla de recuperació del Mediterrani Occidental. El ministeri espanyol també ha aconseguit reduir del 12,8% al 5% la retallada proposada per al lluç, així com del 40% al 20% la del llenguado en les mateixes aigües a la mar del sud. 


D'altra banda, el sector pesquer també està preocupat per la proposta de Reial Decret que ha presentat el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, per tal de prohibir l'ús del 'carro de la gamba', un ormeig que es fa servir per pescar aquest crustaci. També per la proposta ministerial de prohibir qualsevol gruix que superi els 65 mil·límetres quan la mateixa corda del plom ja els supera, fet que pels pescadors no té cap mena de sentit, ja que reducció que podria suposar la fi de moltes empreses pesqueres.