L'Ajuntament augmentarà la despesa en personal i en ajuts socials

​La regidoria de Medi Ambient també incrementarà el pressupost pel nou contracte de recollida d'escombraries
|

Pel que fa a les despeses, el pressupost que s'aprova avui veu un augment en el capítol 1, el de les retribucions dels treballadors. Aquest augment es deu al fet de cobrir una plaça de policia per mantenir el nombre d'agents i el complement de 56 mil euros per la bossa d'hores extres de la policia, que preveu acabi per un temps el conflicte laboral amb els agents. Aquesta bossa es genera amortitzant la plaça d'inspector que fa anys que no es cobreix.


WhatsApp Image 2020 06 28 at 13.34.33

La Policia Local tindrà 56 mil euros per a hores extres. 


També hi ha l'augment a causa de l'equiparació salarial de les netejadores de la residència, que feia anys que ho demanaven, així com el fet de crear dues places temporals al geriàtric per cobrir les vacances d'estiu. Pel que fa a la plantilla, el pressupost inclou la pujada del sou dels treballadors amb un 0,9%. En el capítol 2, relatiu a manteniment i serveis, es redueix la despesa en totes les àrees: un 1,75% de mitjana excepte en Benestar Social i Medi Ambient, pel nou contracte de les escombraries.


En el capítol 4, de subvencions, el govern ja ha anunciat que, amb l'eliminació de la regla fiscal que permet l'ús del romanent, es faran servir part d'aquests diners per fer un reforç a l'àrea o creant altres bosses d'ajuts, com pagament de lloguer, transport per a estudiants o pagament de l'IBI si el pis es porta a la borsa del Consell Comarcal del Maresme, entre altres.


Serveis socials1Serveis socials oferirà més ajuts però no tindrà més treballadors. 


En aquest sentit, es destinaran 96 mil euros en subvencions de serveis socials amb el compromís d'augmentar-ne la dotació si és necessari. El 30 mil euros que ha rebut Càritas aquest any es mantenen, després de l'aportació extraordinària dels 10 mil euros de barraques. Tanmateix, no es preveu augmentar el personal de Benestar Social. El govern sí que revisarà les bases dels ajuts de Promoció Econòmica, als que només s'hi van presentar una quarantena d'empreses. També es reforçarà el departament d'informàtica.