L'Ajuntament aprova avui el pressupost pel 2021 de 18 milions d'euros

​El govern ha incorporat diverses propostes de Junts per Arenys, que s'hi abstindrà
|

L'Ajuntament d'Arenys de Mar celebra avui dimecres, 30 de desembre, el ple municipal on s'aprovaran els pressupostos de la corporació per a l'any 2021. Per a l'any que ve, la regidoria d'Hisenda que dirigeix Laia Martín, preveu un import global pràcticament igual que el d'aquest 2020: uns 18 milions d'euros. Segons ha explicat Martín, "pensàvem que hauríem de reduir, però al final no".


Ple novembre

El ple municipal de novembre, en línia. 


Hi ha hagut una baixada important dels ingressos provinent dels ICIO, l'impost per obres i tot apunta que l'any que ve no millorarà. De totes maneres aquesta baixada s'ha compensat amb l'augment del 20% de la taxa de residus. La caiguda d'ingressos afectarà la participació en els tributs de l'estat. Tanmateix, aquesta quantitat sempre es paga a dos anys vista. Per aquest motiu s'haurà de vigilar la despesa estructural de cara als pròxims anys.


Els comptes per a l'any vinent s'aprovaran amb els vots a favor dels partits que conformen el govern municipal (ERC, CUP i Arenys en Comú). És previst que el principal partit de l'oposició, Junts per Arenys, s'abstingui després de les negociacions mantingudes durant les darreres setmanes. Segons Martín, "amb Junts per Arenys hem pogut incorporar més propostes, que amb el PSC, que econòmicament no eren propostes realistes". En aquest sentit, s'hi incorporen propostes que van quedar fora del Pla ReAcciona.


Tanmateix, Junts per Arenys no hi votarà a favor perquè el pressupost "no incorpora hores de policia a la nit, queda curt amb els ajuts a empreses i autònoms i augmenta la taxa de residus en un moment complicat per a moltes famílies". Junts per Arenys també volia posar fil a l'agulla amb altres temes com la canalització del Bareu o posar plaques solars al pavelló. També denuncien que en quedi fora la tercera fase del Teatre Principal, pendent des de fa 15 anys.