Mig milió d'euros en inversions pel 2021

​S'hi afegiran un milió d'euros més del romanent del 2019 i tota la despesa de les Clarisses que prové d'altres administracions
|

Les inversions són la tercera pota que marca el pressupost per a l'any 2021L'annex d'inversions suma prop de mig milió d'euros per a l'any que ve i es finançarà en bona part gràcies al programa general d'inversions de la Diputació de Barcelona. L'òrgan supramunicipal donarà diners pel projecte de la nova biblioteca i 186 mil euros a banda, com són arranjar l'entrada de l'Escola Bressol Maricel, la pavimentació diversos carrers -entre ells el rial de Pau Costa-, o l'arranjament de la coberta del pavelló que té goteres. A proposta de JxA, es destinaran 4.300 euros a la recuperació de búnquers de la Guerra Civil.


Rial del bareu 2   xsEs pavimentarà el rial de Pau Costa. 


A aquestes inversions cal afegir-hi les que es van aprovar al mes de novembre per valor d'un milió d'euros, provinents del romanent de 2019. L'acord es va prendre amb el vot favorable del Govern (ERC, CUP i AeC) i l'abstenció dels grups de l'oposició (JxA i PSC). Entre altres, incorporaran obres de protecció de despreniments de talussos del carrer Ample i del Molí de Mar, el mur de contenció al camí del carrer del Professor Castelló, l'adequació interior de la nau de la brigada municipal i millora parcel·les de l'entorn, la reparació i manteniment de la balustrada del davant de l'edifici Xifré, la pintura i rehabilitació de les façanes de la Casa de la Vila, reparacions puntuals del Centre Cultural Calisay i l'adquisició de 2 vehicles del servei de recollida selectiva.


Penya el moli de mar   xs

Es consolidarà el talús del Molí de Mar. 


Pel que fa al projecte de la Biblioteca a les Clarisses, el govern té garantits 700 mil euros de la Diputació de Barcelona i uns altres 200 mil euros de la Generalitat de Catalunya. També està a l'espera de la resolució del 1.5% cultural, que podria arribar a finançar fins a un 75% del projecte, i d'una altra subvenció de la Generalitat per l'energia dels edificis públics. Sigui com sigui, les despeses referents a aquest projecte, no es veuran reflectides en el pressupost anual, ja que depenen d'altres administracions.