Ingredients per a 4 persones
200 gr de pastanagues
100 gr de formatge fresc
250 gr de mascarpone
2 ous
200 gr de farina
1 culleradeta de llevat
1 taronja
200 gr de sucre morè
3 cullerades de canyella
12 ml d’oli
Espècies: gingebre, clau...
Preparació
Per aquest pastís hem de fer dues preparacions. Primer fem un pa de pessic i després farem una crema de formatge.
Pa de pessic: Untem un motlle quadrat amb oli o mantega i preescalfem el forn a 180º. Pelem les pastanagues i les ratllem juntament amb la pell de la taronja també ratllada. En un bol batem els dos ous i hi afegim 150 gr. del sucre morè i després afegim l’oli.
Tot seguit hi tamissem la farina, el llevat i afegim les espècies (gingebre, nou moscada, clau, coco en pols...) i ho remenem tot. Afegim les pastanagues ratllades i ho integrem tot a la massa. Ho aboquem al motlle i ho posem al forn durant uns 30-40 minuts. Mentre es cou el pastís al forn, prepararem la crema de formatge per fer el farcit i la cobertura.
Crema de formatge: En un bol barregem el suc de la taronja amb la resta de sucre morè que tenim. I en un altre bol posem el formatge mascarpone juntament amb el formatge fresc i les cullerades de canyella i ho integrem tot bé. Reservem.
Treiem el pastís del forn i ho deixem refredar abans de treure’l del motlle. Tallem el pastís horitzontalment i omplim la base amb la barreja dels formatges. Posem l’altre tros de pastís a sobre i tornem a posar una altra capa de la crema de formatge i un altre tros de pastís per acabar. Bon profit!
I més coses... Hamburguesa superfàcil
Preparem una hamburguesa molt ràpida. Necessitem carn picada (o si vols fer versió vegetal pots fer-ho amb llenties o cigrons), espinacs cuinats, ceba, pastanaga i carbassó, ou, sal i pebre.
Picarem molt molt petita la pastanaga, la ceba i el carbassó i ho posarem en un bol juntament amb la carn picada (o llenties) l’ou, ho salpebrem tot i ho barrejarem fins que quedin tots els ingredient ben integrats. Llavors agafem una mica de la barreja i li donem forma d’hamburguesa i les podem fer a la paella o al forn.