L'Arenys Bàsquet i el club de Taekwondo entrenaran a l'escola Joan Maragall

​22 entitats esportives ja han cobrat les subvencions pel 2020, mentre algunes encara esperen poder tornar als entrenaments
|

La regidora d'Esports, Mònica Danés, ha anunciat aquest matí al programa 'El Dominical' de Ràdio Arenys, que l'Arenys Bàsquet i el Club de Taekwondo podran entrenar a l'escola Joan Maragall a partir d'aquesta setmana. L'anunci arriba després de la mobilització ahir de nou entitats esportives per poder tornar als entrenaments. Danés, ha afirmat que "tots aquells clubs que han demanat una solució per poder entrenar, se'ls ha trobat" i ha afegit que "donem suport a les entitats esportives, però fem el que podem, per exemple, el Maragall és una escola i s'ha de demanar permís". El regidor de Junts per Arenys, Xavi Navarro, ha demanat en el mateix programa per què no s'ha demanat també l'escola Sinera.


BasquetUn equip de l'Arenys Bàsquet entrenant al Margall. Foto: Arenys Bàsquet. 


Tanmateix, la regidora ha explicat que s'han d'aplicar les mesures donades per part del Procicat, com per exemple la prohibició de públic a les instal·lacions esportives. Els encarregats de vigilar el compliment de la normativa són els dos nous conserges, fruit de plans d'ocupació, que hi ha: un de dilluns a divendres i un altre de divendres a diumenge. Danés ha explicat que "mirem de fer complir la normativa, especialment les que poden entrenar a l'aire lliure". En aquest sentit, ha lamentat el retard en les obres de construcció de la tercera pista coberta, que permetria entrenar als clubs de Patinatge i d'Hoquei.


En el vessant econòmic, Danés ha remarcat que aquest 2020 ha estat el primer any que les entitats esportives han cobrat la subvenció dins el mateix any natural. També ha posat èmfasi en el fet que és l'any que més entitats han rebut la subvenció, un total de 22, tot i que moltes han tingut dificultats per justificar despeses a causa de l'aturada d'activitats. El regidor Navarro ha celebrat aquest fet, però ha advertit que de cara al 2021 la majoria d'entitats no podran justificar la subvenció amb factures. Danés ha avançat que per ara no hi ha previstes línies d'ajut extraordinàries. "Jo ho he proposat a la junta de govern, però és evident que hi ha necessitats socials prioritàries en aquests moments", ha sentenciat.