Els pescadors de canya demanen estudiar la mida dels hams que hi ha a la platja

​Tenen la sospita que molts hams de palangre arriben a la sorra i representen un perill per a animals i humans
|

Alguns pescadors de canya d'Arenys volen fer un estudi sobre els hams de pescar que arriben a la platja i que afecten gossos i humans. Aquest migdia, a 'El Dominical' de Ràdio Arenys, el pescador esportiu Albert Gràcia, ha explicat que la majoria de pescadors de canya recullen els hams després de pescar i que tenen la sospita que les afectacions a les mascotes poden venir pels hams de palangre que l'onatge fa arribar a la platja. Així, ha demanat que es miri les mides dels hams implicats en diversos accidents.


WhatsApp Image 2021 01 17 at 18.25.16L'ham que va matar Toby, dimecres passat. 


Aquesta petició surt després que dimecres passat13 de gener, morís un gos de la raça beagle anomenat Toby per culpa d'un ham a la platja de la Picòrdia. L'animal va perdre la vida després d'empassar-se'l. Aquest fet va comportar la queixa, una vegada més, de l'Associació pels Drets dels Peluts d'Arenys de Mar (ADPA), que a través de les xarxes socials va demanar a l'Ajuntament i a tots els pescadors més vigilància i més responsabilitat individual per tal que no torni a passar una desgràcia com aquesta.


Tanmateix, després d'analitzar la mida de l'ham que va matar Toby, i el gruix del fil, Gràcia ha explicat a L'Agenda que els pescadors de canya normalment no fan servir ni hams tan grossos ni fils tan gruixuts. Així, l'ham que va matar Toby podria haver arribat de mar endins, del palangre dels pescadors professionals i no esportius. El palangre és un ormeig de pesca que consisteix en una llença que es manté fondejada i que porta penjades altres llences més primes i curtes armades d'un ham cadascuna, de manera que cada peix es pesca individualment a cadascun d'aquests hams. La mida d'aquests hams depèn dels peixos que es pretén pescar.