Els treballadors del geriàtric responen a l'alcaldessa

Les auxiliars de geriatria han enviat una carta a L'Agenda per reivindicar el salari que cobren per les hores que treballen
|

Els treballadors de la residència han volgut respondre a través d'una carta a L'Agenda, les declaracions de diumenge passat que l'alcaldessa, Annabel Moreno, va fer al programa 'El Dominical' de Ràdio Arenys. En aquest espai radiofònic, primer hi va intervenir el representant dels treballadors geriàtric, Edu Chillerón, per denunciar la no equiparació del sou de les auxiliars de geriatria amb la treballadora familiar i tampoc de les hores (en treballen 40 a la setmana, en comptes de les 37,5 que fan la resta de treballadors), tal com se'ls havia promès.


Geriatric 3  xs


Després, Annabel Moreno, es va mostrar sorpresa amb aquesta actitud. Moreno va dir que mai ningú els havia fet aquestes pujades mentre afirmava que "no entenem aquesta guerra que fan, hem atès les seves demandes". Segons Moreno, els representants dels treballadors fa dues setmanes es van reunir amb el cap de Recursos Humans. L'alcaldessa va afirmar que "l'Ajuntament no té una màquina de fer diners i tenim unes limitacions a l'hora de fer créixer la massa salarial." I va reblar que "no pot ser que cada final d'any vingui un col·lectiu de treballadors a demanar un augment de sou. Això no és una empresa privada, no ho podem fer per més que vulguem.


En la carta, que reproduïm íntegrament al peu d'aquesta notícia, els treballadors reiteren que estan d'acord amb l'equiparació que se'ls va proposar, però que segueix havent-hi un greuge comparatiu amb la treballadora familiar, pel que fa a les hores. I afegeixen que "no pot ser és que hi hagi altres col·lectius a qui es concedeix tot allò que demanen quan ho demanen". 



En resposta a la senyora alcaldessa,

- En les reunions amb Recursos Humans i el regidor ens donen la raó: equiparació a treballadora familiar per a 40 hores.
- Amb relació al seu comentari que es pot reunir amb nosaltres on sigui, a les últimes reunions amb el regidor no hi ha comparegut. Nosaltres sempre estem oberts a qualsevol trobada.
- L'alcaldessa només parla d'una pujada de sou, però això no és així. Això és una equiparació salarial i tornem a repetir que ja hi estem d'acord. No obstant això, treballem 10 hores més que la treballadora familiar i les volem cobrar.
- Quan diu que "l'Ajuntament no té una màquina de fer diners", hi estem totalment d'acord, però el que no pot ser és que hi hagi altres col·lectius a qui es concedeix tot allò que demanen quan ho demanen. No és una crítica. Nosaltres com a col·lectiu els felicitem pel seu bon fer. Tant de bo tinguéssim el mateix poder de convicció.